Η μεγάλη οικονομική ύφεση των Η.Π.Α. την περίοδο 1929-1939: αιτίες, συνέπειες και αντιμετώπιση

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2014 (EL)
Η μεγάλη οικονομική ύφεση των Η.Π.Α. την περίοδο 1929-1939: αιτίες, συνέπειες και αντιμετώπιση

Κουτσούμπας, Ιωάννης

Η εργασία πραγματεύεται την περίοδο της Μεγάλης Ύφεσης στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής καθώς επίσης τις αιτίες και τον τρόπο αντιμετώπισης της από την κυβέρνηση της χώρας. Εξετάζει και αναλύει όλα τα έτη αυτής της εποχής από κάθε οικονομική και κοινωνική πλευρά μέχρι την έξοδο της χώρας από αυτήν την μεριά του οικονομικού κύκλου. Εστιάζει και αναλύει οικονομικά μεγέθη και σημαντικές νομοθετήσεις όπως και εξέχουσες προσωπικότητες που επηρέασαν αυτή την εποχή και την ιστορία των ΗΠΑ. Επίσης, συνοπτική αναφορά υπάρχει στην ακμάζουσα δεκαετία του 1920, ακριβώς πριν την αρχή της Μεγάλης Ύφεσης καθώς και στις πρώτες κινήσεις της χώρας πριν την είσοδο στο 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο όπου και χρονικά ολοκληρώνετε η δεκαετία της ύφεσης. Τέλος, επιχειρείται μια σύγκριση μεταξύ των δυο μεγάλων κρίσεων, αυτής της δεκαετίας του 1930 και αυτής που ζούμε σήμερα. Μέσα από τη ανάλυση αυτής της εργασίας δίνετε η ευκαιρία στον αναγνώστη να κατανοήσει την φύση της Μεγάλης Ύφεσης, των αιτιών και των παραγόντων που οδήγησαν εκεί, όπως και τους τρόπους αντιμετώπισης της και να εντοπίσει διαφορές και ομοιότητες με την τρέχουσα οικονομική κρίση.

Thesis
NonPeerReviewed

Οικονομική κρίση

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2014


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.