Ο σοσιαλισμός στον 21ο αιώνα

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2011 (EL)
Ο σοσιαλισμός στον 21ο αιώνα

Μωυσιάδου, Ευθυμία

Η εργασία πραγματεύεται την έννοια και την παρουσία του σοσιαλισμού στον 21ο αιώνα. Οι ουσιαστικές θέσεις του σοσιαλισμού θα μπορούσαν να συγκεντρωθούν σε τρεις προτάσεις: α) κοινωνικοποίηση των συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής β) εξάλειψη των ταξικών διαφορών, με την συγκέντρωση της πολιτικής δύναμης στα χέρια της εργατικής τάξης και γ) κατάργηση της ατομικής ιδιοκτησίας και επέκταση της κοινωνικής ιδιοκτησίας η οποία θα έχει σαν αποτέλεσμα την σταδιακή υποτίμηση της αξίας του χρήματος σαν μέσο ανταλλαγής. Η ανάλυση που γίνεται στην εργασία έχει σαν στόχο την παρατήρηση της εξέλιξης του σοσιαλισμού από διαφορετικές πλευρές και να κρίνουμε την θέση του ως κοινωνικό-πολιτικό και οικονομικό φαινόμενο, από τον 18ο έως τον 21ο αιώνα.

Thesis
NonPeerReviewed

Πολιτικές θεωρίες και ιδεολογίες

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2011


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.