Ο χρυσός και της ανάκτησή του με τη μέθοδο της ακαριαίας τήξης

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2011 (EL)
Ο χρυσός και της ανάκτησή του με τη μέθοδο της ακαριαίας τήξης

Κούνδουρου, Νικολέτα

Ο χρυσός είναι από τα πρώτα μέταλλα, που χρησιμοποίησε ο άνθρωπος κι ένα από τα πολυτιμότερα μέταλλα από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Ο χρυσός έχει σημείο τήξης τους 1063 βαθμούς Κελσίου, ενώ βράζει στους 2530 βαθμούς Κελσίου. Το χρώμα του χρυσού είναι κίτρινο και ως μέταλλο είναι μαλακό και είναι εξαιρετικά ελατό (δηλαδή πλάθεται πολύ εύκολα). Οταν λέμε χρυσός 24 καρατιών, σημαίνει 100% χρυσός στο μέταλλο, χρυσός 18 καρατιών σημαίνει 75% χρυσός στο μέταλλο. Στην Ελλάδα σήμερα παράγονται ετησίως περίπου 52 κιλά χρυσός, κυρίως στον ποταμό Γαλλικό της Μακεδονίας. Στην εργασία αναφέρονται οι χημικές μορφές του χρυσού. Παρακάτω καταγράφονται οι μέθοδοι ανάκτησης και κατεργασίας του. Στο τέλος αναλύονται τα επιμέρους τμήματα της μεθόδου της ακαριαίας τήξης.

Thesis
NonPeerReviewed

Χρυσός - Μεταλλεία και ορυκτοί πόροι

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2011


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.