Ποιότητα κρεατοσκευασμάτων και εφαρμοζόμενο σύστημα διασφάλισης ποιότητας στο πρότυπο κρεοπωλείο της ΕΑΣ Καστοριάς

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2010 (EL)
Ποιότητα κρεατοσκευασμάτων και εφαρμοζόμενο σύστημα διασφάλισης ποιότητας στο πρότυπο κρεοπωλείο της ΕΑΣ Καστοριάς

Κλαζίδου, Μαρία

Στην πόλη της Καστοριάς λειτουργούν 52 κρεοπωλεία τα οποία καλύπτουν τις ανάγκες του πληθυσμού σε νωπά και κατεψυγμένα κρέατα, καθώς επίσης και σε τυποποιημένα κρεατοσκευάσματα. Οι συνθήκες υγιεινής και η διασφάλιση της ποιότητας των ανωτέρω προϊόντων διέπονται από την ισχύουσα νομοθεσία. Στα κρεοπωλεία, όπως και σε άλλες δραστηριότητες που διακινούν προϊόντα ζωικής προέλευσης, θα πρέπει να υπάρχει ένα εφαρμοζόμενο σύστημα διασφάλισης ποιότητας, το HACCP ( Hazard Analysis Critical Control Points ). Σύμφωνα με πληροφορίες της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας Καστοριάς, από τα 52 κρεοπωλεία που υπάρχουν στην πόλη, μόνο τα 4 έχουν τα εχέγγυα να εφαρμόσουν HACCP. Βέβαια δεν έχουν προβεί όλα σε ενέργειες γιατην ένταξή τους, γιατί όπως αναφέρουν οι ιδιοκτήτες τους, δεν διαθέτουν τον χρόνο για καθημερινή καταγραφή θερμοκρασιών, απολυμάνσεων και όσων απαιτεί το σύστημα γενικά. Το μοναδικό κρεοπωλείο που εντάχθηκε στο ανωτέρω σύστημα από το 2003, είναι αυτό της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Καστοριάς.

Thesis
NonPeerReviewed

Καταναλωτές - Προστασία - Δίκαιο και νομοθεσία
Ποιοτικός έλεγχος
Αλλαντικά - Βιομηχανία και εμπόριο

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2010


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.