Κατασκευή φωτιστικών από μέταλλο και φυσητό γυαλί

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2012 (EL)
Κατασκευή φωτιστικών από μέταλλο και φυσητό γυαλί

Ατματζίδου, Ειρήνη

Το πρόβλημα του φωτισμού απασχόλησε τον άνθρωπο από τα προϊστορικά χρόνια της ζωής του. Ανακάλυψε πολλούς τρόπους για να φωτίζεται μετά την δύση του ήλιου, όπως για παράδειγμα δαδιά, λυχνάρια και κεριά. Σταθμός στην ανακάλυψη του φωτισμού είναι η ανακάλυψη και η κατεργασία του πετρελαίου με το οποίο κατασκεύασαν διάφορα μέσα διάδοσης του φωτισμού. Τέλος, η κορύφωση της ανακάλυψης του φωτισμού έγινε όταν ο άνθρωπος ανακάλυψε την ηλεκτρική ενέργεια, που πλέον γνωρίζουμε όλοι μας τη μεγάλη σημασία που έχει για την ανάπτυξη της οικονομίας καθώς και της κοινωνίας. Ένα από τα πολλά αντικείμενα που μπορούν να κατασκευάσουν είναι και τα φωτιστικά εσωτερικών χώρων.Τα φωτιστικά είναι ένα από τα πιο σημαντικά αντικείμενα που έχει ένα σπίτι. Με την αφορμή αυτή, στις επόμενες σελίδες ακολουθεί μια έρευνα αγοράς καθώς και μια διακριτοποιήση για τα υλικά, τα είδη, τους χώρους στους οποίους τα τοποθετούμε. Στη συνέχεια με τη βοήθεια τους θα προβούν στο σχεδιασμό φωτιστικών που θα έχουν ως κύρια υλικά το αλουμίνιο και το φυσητό γυαλί. Επίσης η θεματολογία τους είναι εμπνευσμένη από την φύση. Τέλος με την βοήθεια του εργοστασίου “Studio Τέχνης μετάλλου και φυσητού γυαλιού” Αθάνατος Θ. & σια Ο.Ε. θα έχουν την δυνατότητα να γευτούν τη μαγεία της τέχνης του φυσητού γυαλιού καθώς και την δημιουργία των μεταλλικών μερών ενός φωτιστικού.

Thesis
NonPeerReviewed

Μέταλλα
Γυαλί - Βιομηχανία και εμπόριο - Ελλάδα

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2012


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.