Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην Ελλάδα

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2007 (EL)
Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην Ελλάδα

Αναστασίου, Αναστασία

Είναι γεγονός πως οι ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις αποτελούν το βασικό γνώμονα για την ανάπτυξη της οικονομίας της Ελλάδος περισσότερο από κάθε άλλη κατηγορία επιχειρήσεων, καθώς η φύση της ελληνικής οικονομίας είναι τέτοια που ευνοεί την «ανάδειξη» των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Έτσι αυτή η εργασία θα ασχοληθεί με τους σημαντικότερους και – όσο περισσότερο γίνεται - πιο βασικούς τομείς που αποσκοπούν στην καλύτερη μέθοδο στρατηγικής προς ανάπτυξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Η μικρομεσαία επιχείρηση, δεν αποτελεί πλέον ένα από τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα μιας υπό-ανάπτυξη χώρας ή αναπτυσσόμενης οικονομίας, αποτελεί ένα συνδετικό κρίκο στην όλη δομή της οικονομίας και των ανεπτυγμένων χωρών. Σαν βασικό στοιχείο πρέπει να αντιληφθούμε την έννοια, τα χαρακτηριστικά αλλά και το ρόλο της μικρομεσαίας επιχείρησης στην ελληνική οικονομία αν οι μέθοδοι ανάπτυξης που παραθέτονται στη συνέχεια μπορούν να βοηθήσουν την μικρομεσαία επιχείρηση όχι μόνο να αναπτυχθεί, αλλά και να μπορέσει να «επιβιώσει» σ’ αυτά τα δύσκολα χρόνια για την ελληνική οικονομία, όπου οι επιχειρήσεις που δεν θεωρούνται αρκετά μεγάλες κλείνουν η μια μετά την άλλη λόγω εξωγενών παραγόντων (όπως το παραεμπόριο). Η στρατηγική που πρέπει να ακολουθηθεί λοιπόν για να αντιμετωπίσει κάθε πρόβλημα, αλλά και για να αυξήσει τα κέρδη της, θεωρείται ίσως το πιο απαραίτητο βήμα για μια μικρομεσαία επιχείρηση.

Thesis
NonPeerReviewed

Μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2007


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.