Η αποδοτικότητα των κυριότερων ελληνικών τραπεζών

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2006 (EL)
Η αποδοτικότητα των κυριότερων ελληνικών τραπεζών

Λούτσου, Ναταλία-Δήμητρα

Η ελληνική τραπεζική αγορά χαρακτηρίζεται από υψηλό βαθμό συγκέντρωσης, με κύριους πρωταγωνιστές την Εθνική Τράπεζα και την Εμπορική Τράπεζα. Το Δημόσιο μέσω των δύο αυτών τραπεζών ελέγχει ένα σημαντικό ποσοστό των συνολικών τραπεζικών δραστηριοτήτων. Ο συγκεντρωτικός χαρακτήρας της τραπεζικής αγοράς προκύπτει από το ύψος και την εξέλιξη των μεριδίων των τραπεζών στις αγορές καταθέσεων και χορηγήσεων. Ωστόσο παρατηρείται μία τάση μείωσης του βαθμού συγκέντρωσης. Μέσα στη δεκαετία 1985-95 οι δείκτες συγκέντρωσης παρουσίασαν αξιοσημείωτη υποχώρηση. Γίνεται φανερό ότι οι τράπεζες έχουν αφήσει πίσω τους τη δύσκολη περίοδο των προηγούμενων ετών, εξαιτίας της βελτίωσης του κλίματος που επικρατεί στην αγορά αλλά και της σωστής στρατηγικής που ακολούθησαν κάποιες τράπεζες. Η αποτελεσματικότητά και αποδοτικότητά τους καθώς και η ίδια η επιβίωσή τους θα κριθεί από λόγους στρατηγικούς-χρηματοοικονομικούς, θεσμικούς καθώς και από την επικείμενη τάση εξαγορών και συγχωνεύσεων.

Thesis
NonPeerReviewed

Τράπεζες και τραπεζικές εργασίες
Αποδοτικότητα τραπεζικών εργασιών

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2006


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.