Σχεδιασμός και εξέλιξη γυαλιών ηλίου = Design and development of sunglasses

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2011 (EL)
Σχεδιασμός και εξέλιξη γυαλιών ηλίου = Design and development of sunglasses

Γεωργούλας, Χριστόδουλος
Γιωργαλής, Παντελής

Τα γυαλιά ηλίου εφευρέθηκαν αρχικά για να μειώσουν το αποσπώμενο έντονο φως και να επιτρέψουν την πιο άνετη εξέταση στο φως. Τα πρόωρα γυαλιά ηλίου ήταν απλά βαμμένο γυαλί ή πλαστικοί φακοί που προορίστηκαν πρώτα για να μειώσουν τη φωτεινότητα. Οι σκοτεινότεροι φακοί θεωρήθηκαν καλύτεροι επειδή απορροφούσαν περισσότερο φως. Δεδομένου ότι η κατανόησή μας της καταστρεπτικής φύσης του φωτός του ήλιου εξελίχθηκε, η ανάγκη για την καλύτερη προστασία των ματιών αναγνωρίστηκε, και η τεχνολογία αναπτύχθηκε για να βοηθήσει τα γυαλιά ηλίου ώστε να αντανακλούν έξω τις επιβλαβείς ακτίνες του ήλιου, ειδικά τις ακτίνες UV. Από τα ανέξοδα πρότυπα με τον πλαστικό φακό και τα πλαίσια στα δαπανηρά εμπορικά σήματα σχεδιαστών με τους φακούς επίγειου γυαλιού και τα επί παραγγελία πλαίσια(σκελετός), τα γυαλιά ηλίου είναι διαθέσιμα σε μια παραπαίουσα σειρά μορφών και τιμών.

Thesis
NonPeerReviewed

Σχέδιο, Βιομηχανικό

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2011


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.