Αρχιτέκτονες βιομηχανικοί σχεδιαστές

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2005 (EL)
Αρχιτέκτονες βιομηχανικοί σχεδιαστές

Κλιτσα, Ελένη
Μπαρτσιώκας, Γεώργιος

Εργασία εύχρηστη ενημερωτική και ευχάριστη, αποτελεί έναν πλήρη αλφαβητικό οδηγό με 42 μεγάλα ονόματα Αρχιτεκτόνων-Βιομηχανικών Σχεδιαστών από τα τέλη του 19ου αιώνα μέχρι τις μέρες μας. Κάθε αρχιτέκτονας πλαισιώνεται από διαφωτιστικές πληροφορίες για το βίο και την εργασία του και αντιστοιχεί στον καθένα μία σελίδα με φωτογραφίες από χαρακτηριστικά έργα του. Είναι μία ζωντανή και αυθόρμητη προσέγγιση του σχεδίου: μία εργασία με απλά λόγια και με οπτικό υλικό που φιλοδοξεί να γίνει μία πολύτιμη πηγή γνώσεων στον τομέα του βιομηχανικού σχεδίου. Το έργο αυτών των αρχιτεκτόνων στον τομέα του βιομηχανικού σχεδίου δεν είναι τόσο γνωστό στην Ελλάδα. Ο σκοπός της εργασίας δεν είναι η ανάλυση του αρχιτεκτονικού έργου του εκάστοτε αρχιτέκτονα αλλά το κατ' επέκταση σχεδιαστικό έργο πάνω στον τομέα του βιομηχανικού σχεδίου που απορρέει από την τελειομανία τούς κατά την κατασκευή ενός κτηρίου και της διακόσμησης του ή από την ενασχόληση τους με τον παρεμφερή αυτόν τομέα (του βιομηχανικού σχεδίου). Γι' αυτό και επιχειρήθηκε η συγγραφή μιας ειδικής μελέτης ενός αντιπροσωπευτικού δείγματος από 42 αρχιτέκτονες και συγγράψαμε την παρούσα εργασία για τη ζωή και το έργο αυτών για τους οποίους κατορθώσαμε κυρίως να συλλέξουμε αρκετά στοιχεία από έγκυρες πηγές.

Thesis
NonPeerReviewed

Βιομηχανικός σχεδιασμός

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2005


cc_by_nc_nd



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.