Η διαδοχή στις ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2014 (EL)
Η διαδοχή στις ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Παρασκευαΐδου, Μαρία
Μωυσίδου, Μαρία

Η πτυχιακή εργασία βασίζεται στην έρευνα πάνω στην διαδοχή των μικρομεσαίων Ελληνικών επιχειρήσεων. Όπου παρακάτω γίνεται η αναφορά πάνω στις επιχειρήσεις που κληρονομούνται από τον παππού στον πατέρα, από τον πατέρα στον γιό κτλ. Στο παρακάτω κείμενο γίνεται η αναφορά πάνω στις αλλαγές που γίνονται κατά την σταδιοδρομία. Γιατί με το πέρασμα του χρόνου αλλάζουν πολλά πράγματα στις επιχειρήσεις. Και γίνεται αντιληπτό πλέον ότι για να επιζήσει μια επιχείρηση απαιτεί τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιοτεχνίες γιατί ο ανταγωνισμός είναι πολύ σκληρός και οι εταιρείες είναι πολλές που παράγουν όμοια προϊόντα. Η κάθε επιχείρηση προσπαθεί με κάθε τρόπο να επιζήσει και να παράγει προϊόντα σε χαμηλές τιμές, κάτι που συνήθως έρχεται σε αντίθεση με την ποιότητα των προϊόντων. Κάθε επιχείρηση ανεξαρτήτους μεγέθους σε περιόδους όπως τους τωρινούς, οικονομικής κρίσεως λόγω δυσκολιών, προσπαθούν με κάθε τρόπο στο να την κρατήσουν χωρίς να χρεοκοπήσει, είτε με εξαγορά ή συγχώνευση, είτε στο να μικραίνει η επιχείρηση ως προς το μέγεθος της. Υπάρχει και ένας όρος ο οποίος λέει ότι κάθε επιχείρηση είναι μια μικρή οικογένεια και κάθε οικογένεια είναι μια μικρή επιχείρηση. Η διαδοχή ήταν και είναι ένα πολύ δύσκολο ζήτημα στους κληρονόμους για διάφορους λόγους είτε επειδή δεν μπορούσαν να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους και να φέρουν πέρα την οικογενειακή εταιρεία, είτε λόγω έλλειψης ενδιαφέροντος. Σύμφωνα με τα στατιστικά δεδομένα είναι φανερό ότι οι περισσότερες επιχειρήσεις χρεοκοπούν από την πρώτη γενιά. Και πολύ σπάνια να επιζήσει επιχείρηση ως την τρίτη γενιά. Στο παρακάτω κείμενο υπάρχουν πίνακες και δεδομένα που αναφέρονται πάνω στην διαδοχή των μικρομεσαίων επιχειρήσεων κατά την σταδιοδρομία. Ακόμη γίνεται η αναφορά πάνω στα πλεονεκτήματα, μειονεκτήματα και γενικά στην διαδικασία της κληρονομιάς, στα δικαιώματα και γενικά πως επιδρά ο χρόνος και η τεχνολογία στις επιχειρήσεις.

Thesis
NonPeerReviewed

Μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2014


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.