Οικονομική κρίση και νέοι κλάδοι: οι επιχειρήσεις αγοράς χρυσαφικών

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2014 (EL)
Οικονομική κρίση και νέοι κλάδοι: οι επιχειρήσεις αγοράς χρυσαφικών

Σουρβίνου, Στεφανία

Σκοπός της παρούσας εργασίας είναι να παρουσιάσει την ανάπτυξη των επιχειρήσεων αγοράς χρυσού στην Ελλάδα τα τελευταία πέντε χρόνια, μετά το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης στην χώρα μας. Ειδικότερα, σκοπός είναι να παρουσιαστεί η οικονομική κατάσταση της χώρας και ο αντίκτυπος της κρίσης χρέους στην πραγματική οικονομία της χώρας, έτσι ώστε να εντοπιστούν οι λόγοι της ραγδαίας ανάπτυξης των επιχειρήσεων αγοράς χρυσού. Αρχικά επιχειρείται μια θεωρητική προσέγγιση στην έννοια των οικονομικών κρίσεων και τα χαρακτηριστικά τους, εντοπίζονται τα αίτια της παρούσας κρίσης και ο τρόπος που μετακύλησε στα νοικοκυριά. Παράλληλα εμβαθύνουμε παρουσιάζοντας τα βασικά μακροοικονομικά μεγέθη της χώρας κατά τη διάρκεια των πέντε τελευταίων ετών και τα στοιχεία του βιοτικού επιπέδου των Ελλήνων. Τέλος, παραθέτουμε στοιχεία για το νομικό πλαίσιο που διέπει τις επιχειρήσεις αγοράς χρυσού που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας, τον τρόπο λειτουργίας τους και την ανάπτυξη που παρουσίασε ο κλάδος τα τελευταία χρόνια. Τα συμπεράσματα που προκύπτουν από την παραπάνω διαδρομή μόνο ενθαρρυντικά δεν είναι. Εντοπίζονται μεγάλα νομικά κενά και έλλειψη πολιτικής προστασίας των καταναλωτών, ενώ παράλληλα η ύφεση στην χώρα συνεχίζει να βαθαίνει.

Thesis
NonPeerReviewed

Επιχειρήσεις
Οικονομική κρίση
Χρυσός - Οικονομικές απόψεις

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2014


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.