Οικονομική κρίση της ελληνικής οικονομίας και οι επιπτώσεις στις μικρομεσαίες εμπορικές επιχειρήσεις

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2013 (EL)
Οικονομική κρίση της ελληνικής οικονομίας και οι επιπτώσεις στις μικρομεσαίες εμπορικές επιχειρήσεις

Μίγκλη, Σμαράγδω-Μαρία

Η συγκεκριμένη εργασία διαπραγματεύεται την οικονομική κρίση όπως αυτή έχει εκδηλωθεί στο στην ελληνική επικράτεια και οι επιπτώσεις που αυτή δημιουργεί στις Μικρομεσαίες Εμπορικές Επιχειρήσεις. Από το 2007 παρακολουθούμε το ξέσπασμα διαφόρων οικονομικών κρίσεων σε διάφορες περιοχές του πλανήτη και με διαφορετικές κάθε φορά αιτίες, που πολλές φορές μπορεί να ταιριάζουν μεταξύ τους αλλά που η κάθε μια έχει τα δικά της χαρακτηριστικά. Έτσι στις ΗΠΑ παρακολουθήσαμε την κρίση λόγω της γιγάντωσης των ενυπόθηκων δανείων, στην Ιρλανδία την κρίση του τραπεζικού συστήματος, ενώ στην Ισλανδία την κατάρρευση και πτώχευση του τραπεζικού συστήματος με τους καταθέτες - επενδυτές να χάνουν όλα τους τα κεφάλαια. Εν συνεχεία εμφανίστηκε η κρίση στο λεγόμενο ευρωπαϊκό νότο και συγκεκριμένα σε Πορτογαλία, Ιταλία, Ισπανία και Ελλάδα με κοινές αλλά και διαφορετικές αιτίες. Στην Ελλάδα σημάδια οικονομικής κρίσης δημοσιοποιήθηκαν το 2009 και μέσα σε μικρό χρονικά διάστημα το ΔΝΤ και οι Ευρωπαϊκοί φορείς είχαν αναλάβει να δανειοδοτήσουν στα πλαίσια της δημοσιονομικής εξυγίανσης χώρας. Οι επιπτώσεις από την εκδήλωση της οικονομικής κρίσης στην επιχειρηματικότητα των ΜΜΕ είναι εκείνες που θα εξετάσουμε και θα αναλύσουμε. Με μια μικρή πρακτική επικέντρωση στις Μικρομεσαίες Εμπορικές Επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο εμπορικό κέντρο της Χαλκίδας, τα στοιχεία, εκ των οποίων, αντλήθηκαν μέσω ερωτηματολογίου.

Thesis
NonPeerReviewed

Οικονομική κρίση
Μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2013


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.