Υπόχρεοι σε τήρηση βιβλίων και στοιχείων

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2010 (EL)
Υπόχρεοι σε τήρηση βιβλίων και στοιχείων

Τσιχρινζή, Αθανασία

ο σύγγραμα αυτό ασχολείται με την ερμηνεία την ανάλυση και την εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 2 του Κ.Β.Σ.. Το άρθρο αυτό αναφέρεται στην υποχρέωση που έχει κάθε επιτηδευματίας, πάνω στην τήρηση βιβλίων και στοιχείων. Ξεκίνησα την εργασία αναφέροντας στην εισαγωγή την έννοια του Κ.Β.Σ. τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των επιτηδευματιών. Στην συνέχεια αναφέρθηκα στο κύριο θέμα, στους υπόχρεους του Κ.Β.Σ. χωρίζοντας το, σε έξη ενότητες. Στην πρώτη ενότητα αναφέρομαι στους υπόχρεους σε τήρηση βιβλίων και στοιχείων που είναι όλοι οι επιτηδευματίες, στις κατηγορίες βιβλίων (α, β, γ) και στα στοιχεία του Κ.Β.Σ.. Στην δεύτερη ενότητα αναφέρομαι στις κοινοπραξίες επιτηδευματιών τι είναι η κοινοπραξία και ποιοι είναι υπόχρεοι κατά τον Κώδικα. Στην τρίτη ενότητα ασχολούμαι με τις επιχειρήσεις που δεν έχουν κερδοσκοπικό χαρακτήρα δηλαδή στις επιχειρήσεις που δεν έχουν ως σκοπό το κέρδος. Στην τέταρτη ενότητα αναφέρομαι στους αγρότες και στις αγροτικές εκμεταλλεύσεις και κατά πόσο είναι υπόχρεοι να τηρούν βιβλία και στοιχεία. Στην πέμπτη ενότητα αναφέρομαι στους απαλλασσόμενους απο την τήρηση βιβλίων και στοιχείων ΑΛΠ και ΑΠΥ. Εκεί απαλλάσσονται οι μικρές επιχειρήσεις απο την τήρηση βιβλίων και στοιχείων. Στην έκτη ενότητα αναφέρομαι στην Γλώσσα και στο νόμισμα που θα πρέπει να είναι γραμμένα τα βιβλία και στοιχεία. Στο τέλος αναφέρομαι στα τελικά συμπεράσματα πάνω στην χρησιμότητα και την διευκόλυνση με την τήρηση αυτών τον βιβλίων.

Thesis
NonPeerReviewed

Τήρηση βιβλίων

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2010


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.