Εθνοτική ταυτότητα και πολιτική συμπεριφορά: η περίπτωση των Ελλήνων του Πόντου στους νομούς Καστοριάς και Κοζάνης

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2014 (EL)
Εθνοτική ταυτότητα και πολιτική συμπεριφορά: η περίπτωση των Ελλήνων του Πόντου στους νομούς Καστοριάς και Κοζάνης

Παπαδοπούλου, Δήμητρα
Μπαϊρακταρίδου, Ελένη

Στην παρούσα εργασία μελετώνται η πολιτική συμπεριφορά και η εθνοτική ταυτότητα. Οι δύο αυτές έννοιες αλληλοσυνδέονται και οι διαφορετικές ταυτότητες που φαινομενικά είναι άσχετες με την πολιτική κατάσταση της κάθε εποχής επηρεάζονται πολιτικά. Οι άνθρωποι νοιώθουν από τη φύση τους την αίσθηση της ασφάλειας όταν εντάσσονται σε μια συγκεκριμένη ομάδα. Η αίσθηση ασφάλειας λοιπόν, οδηγεί τους ανθρώπους σε συγκεκριμένες πράξεις (κάνουν ότι και η ομάδα τους) και επηρεάζονται από τους γύρω τους. Για την κατανόηση των εννοιών στην πράξη, ακολουθεί η μελέτη της πολιτικής συμπεριφοράς των Ελλήνων του Πόντου στο χρονικό διάστημα 1946 – 2012. Μέσω της έρευνας καταλαβαίνουμε πως η εθνοτική ταυτότητα επηρεάζει την πολιτική συμπεριφορά, ταυτόχρονα όμως με πολλούς άλλους παράγοντες, οι οποίοι αναλύονται παρακάτω. Έπειτα καταλήγουμε και σε μια σειρά από συμπεράσματα που παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Thesis
NonPeerReviewed

Μικρασιατική εκστρατεία

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2014


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.