Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2006 (EL)
Εκτροφή κουνελιού

Στάμκου, Δημήτριος

Αν και οι πληροφορίες μας σχετικά με την διατροφή του κουνελιού είναι πολύ λίγες σε σχέση με τις γνώσεις μας για τη διατροφή άλλων ζώων, μια αρκετή σημαντική ερευνητική εκστρατεία έχει αρχίσει τα τελευταία χρόνια. Οι ερευνητές που έχουν αναλάβει να μελετήσουν τις ανάγκες των κουνελιών σε θρεπτικά στοιχεία (πρωτείνες κ.λ.π.) αντιμετωπίζουν ορισμένες δυσκολίες. Μία από αυτές είναι και η υπερευαισθησία των κουνελιών στην ποιότητα της τροφής. ακόμη και αλλαγές στην προέλευση των πρώτων υλών σε κατά τα άλλα ίδια σιτηρέσια, έχουν σαν αποτέλεσμα την αυξομείωση της καταναλισκόμενης τροφής. Το οικοδίαιτο κουνέλι κατάγεται από το άγριο κουνέλι. Η εξημέρωση αναφέρεται σε μια εποχή που δεν είναι τόσο παλαιά. κατά τον μεσαίωνα η εκτροφή γινόταν περισσότερο συστηματική και αργότερα άρχισε η πραγματική ανάπτυξη και απαγωγή των κουνελιών με την μέθοδο της πρακτικής επιλογής, της διασταύρωσης κ.λ.π. Το οικιακό κουνέλι προέρχεται από το άγριο κουνέλι, που συνηθίζεται να εκτρέφεται και σε κλειστό χώρο, τα κουνελοτροφία. Η επίδραση της οικόσιτης κουνελοτροφίας και η επιλογή επέφερε πολλές ευγενής επιδράσεις στο αγριοκούνελο, στο μέγεθος του σώματος ,στο τρίχωμα, στο μήκος των αυτιών στην διάπλαση της κεφαλής του. γενικά το οικόσιτο κουνέλι είναι περισσότερο παχύσαρκο από το αγριοκούνελο και πολλές φορές ζυγίζει 7-9 χιλ/μα. Μερικές φορές το τρίχωμα είναι φαιό, αλλά επίσης λευκό, μαύρο, σκουρόχρωμο κηλιδωτό και συνήθως το μήκος τριχώματος περισσότερο μακρύ. Τα αυτιά πιο κοντά το κεφάλι πιο στενό αλλά μακρύτερο. Η γονιμότητα του οικοδίαιτο κουνελιού διαρκεί περισσότερο, με 7 γέννες το χρόνο.

Thesis
NonPeerReviewed

Κουνέλια

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2006


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.