Το καθεστώς προστασίας των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας στην Ελλάδα και η εναρμόνιση με τους ευρωπαϊκούς και διεθνής κανόνες.

 
This item is provided by the institution :
TEI of West Macedonia
Repository :
@naktisis
see the original item page
in the repository's web site and access all digital files if the item*
share
2013 (EN)
Το καθεστώς προστασίας των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας στην Ελλάδα και η εναρμόνιση με τους ευρωπαϊκούς και διεθνής κανόνες.

Αγάπιου, Σουλτάνα

Η Παρούσα μελέτη περιστρέφεται γύρω από το καθεστώς της προστασίας των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας. Η χρονική περίοδος που εξετάζεται ανήκει σε όλο σχεδόν τον 20΄ αιώνα καθώς οι εξελίξεις ήταν με αργό ρυθμό και χωρίς να έχει δοθεί ακόμα το τέλος. Πιο συγκεκριμένα προσδιορίζονται οι έννοιες που μας βοηθούν να κατανοήσουμε τη πνευματική ιδιότητα του θέματος και πως αυτό με τη συνεχούς ανάπτυξη της τεχνολογίας αποτελεί πια μια από τις πιο σύγχρονες οικονομικές δραστηριότητες της παγκοσμίας αγοράς. Μέσα από τις συνθήκες και τις νομοθετικές πράξεις ο ευρωπαϊκός και διεθνής κόσμος δε σταμάτησε να αναπτύξει τις προσπάθειες της για ένα ενιαίο κώδικα συνεννόησης σε γενικό και ειδικό επίπεδο όσο αφόρα τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας, σε όλο αυτό η Ελλάδα κάνει δειλά και σταθερά βήματα ώστε να ένα εναρμονίσει τη γενικότερη φιλοσοφία της και την έννομη τάξη με τα παγκοσμία πρότυπα. Εδώ βρίσκεται και η κύρια πτυχή του θέματος και παρουσιάζεται με αναλυτικό τρόπο το καθεστώς που η Ελλάδα δημιούργησε. Εν κατακλείδι παραθέτονται τα τελικά προσωπικά συμπεράσματα όπου πρόεκυψαν από την ερευνά και στην ουσία αποτελούν ένα προβληματισμό για την εξελικτική πορεία του θέματος στον οικονομικό στίβο.

Thesis
NonPeerReviewed

Δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2013


cc_by_nc_nd*Institutions are responsible for keeping their URLs functional (digital file, item page in repository site)