Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2011 (EL)
Η αγορά του χρυσού

Πανάγου, Νικόλαος

Ο χρυσός είναι ένα από τα πιο σημαντικά πολύτιμα μέταλλα που εξορύσσονται από τη Γη. Ο χρυσός έχει μια μακρά και περίπλοκη ιστορία, η οποία ξεκινά από την αρχαιότητα. Η σπουδαιότητα του αρχίζει από τα αρχαία χρόνια και μέχρι σήμερα ο οποίος επηρεάζει την οικονομία των κρατών. Στην Ελλάδα η χρήση χρυσού φτάνει περίπου τους 14 τόνους κάθε χρόνου, ο οποίος κυρίως χρησιμοποιείται για τη κατασκευή κοσμημάτων. Ο χρυσός αυτός είναι κυρίως εισαγόμενος από την Ελβετία. Ο σημαντικότερος παράγοντας που καθορίζει την τιμή του χρυσού είναι ο πληθωρισμός. Ο χρυσός αγοράζεται και πωλείται σε αμερικανικά δολάρια, συνεπώς οποιαδήποτε πτώση υπάρξει στην τιμή του δολαρίου, αυτή προκαλεί αύξηση στην τιμή του χρυσού. Ο χρυσός συχνά αποκαλείται «αγαθό των κρίσεων» και αυτό γιατί δημιουργεί υπεραποδόσεις σε σχέση με άλλες επενδύσεις ή αγαθά κατά την διάρκεια παγκοσμίων εντάσεων. Η τιμή του αποδεικνύεται ιδιαίτερα "ελαστική", καθώς στην πορεία των χρόνων αυξομειώνεται συνεχώς. Η χρήση του χρυσού ως η βάση της νομισματικής αξίας βασίζεται στην παραδοχή πως η αξία του χρυσού είναι η πιο σταθερή από οποιοδήποτε άλλο αγαθό. Έτσι ο χρυσός μπορεί να θεωρηθεί και ένα από τα πιο αξιόπιστα επενδυτικά μέσα και αρκετές φορές κερδοφόρο.

Thesis
NonPeerReviewed

Χρυσός - Οικονομικές απόψεις

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2011


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.