Παραγωγή και ποιότητα αλλαντικών

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2013 (EL)
Παραγωγή και ποιότητα αλλαντικών

Κουλούρη, Μαριάννα

Η εργασία αποσκοπεί στη μελέτη των βασικών χαρακτηριστικών της ποιοτικής παραγωγικής διαδικασίας που χρησιμοποιούνται στα αλλαντικά. Σκοπός της εργασίας είναι να μελετήσει και να αναδείξει τις βασικές και σημαντικότερες διαδικασίες που υιοθετούνται στην παραγωγή των αλλαντικών ώστε να αποκτήσουν τη μέγιστη δυνατή ποιότητα. Τα βασικά συστατικά των αλλαντικών είναι το κρέας, το λαρδί, τα νιτρώδη άλατα και διάφορα καρυκεύματα. Η επιτυχία της παραγωγικής διαδικασίας εξαρτάται από τη θερμοκρασία, την υγρασία καθώς και την επιλογή της κατάλληλης μεθόδου. Ειδικότερα ιδιαίτερη σημασία για την επίτευξη ενός ποιοτικού αποτελέσματος έχει τόσο η φάση της ζύμωσης όσο και η φάση της ωρίμανσης. Ακόμη θετικές επιδράσεις στην ποιότητα των αλλαντικών επιφέρουν οι καλλιέργειες εκκίνησης, η ορθολογική χρήση των νιτρωδών αλάτων και η ποιοτική συσκευασία τους.

Thesis
NonPeerReviewed

Ποιοτικός έλεγχος
Αλλαντικά - Βιομηχανία και εμπόριο

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2013


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.