Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: αναπαράσταση και μεταφορά

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2005 (EL)
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: αναπαράσταση και μεταφορά

Θανακού, Κυριακή
Θανακού, Ειρήνη

Η πλέον γνωστή και ταυτόχρονα η πιο χρησιμοποιημένη υπηρεσία σε ένα διαδίκτυο είναι αυτή του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) που αποτελεί ένα πραγματικό ηλεκτρονικό ταχυδρομικό επίτευγμα. Η υπηρεσία αυτή συνιστά ίσως και την πιο σημαντική καινοτομία που καθιέρωσε το δίκτυο στη συνείδηση τω χρηστών επιβάλλοντας, μάλιστα, σημαντικές αλλαγές στις λογικές που διέπουν τη συμπεριφορά τους. Η γρήγορη και σίγουρη μετάδοση του μηνύματος (ή ακόμα και ενός ολόκληρου κειμένου πολλών σελίδων) αντικαθιστά κατά μεγάλο μέρος την τηλεφωνική και την ταχυδρομική επικοινωνία στα πιο δυναμικά ίσως τμήματα της σύγχρονης κοινωνίας (επιστημονικό και ερευνητικό προσωπικό, στελέχη επιχειρήσεων κλπ.). Ο κάθε χρήστης, με την εγγραφή του στο Internet, αποκτά ένα όνομα σύνδεσης (User ID), που είναι η ταυτότητα του χρήστη στο δίκτυο, και ένα κωδικό πρόσβασης (password). Αυτόματα, αποκτά ηλεκτρονική διεύθυνση που προσδιορίζεται από το User ID και ένα "γραμματοκιβώτιο" στον εξυπηρετητή του παροχέα που είναι υπεύθυνος για το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (mail server). Η διεύθυνση αποτελείται από δύο συνθετικά τα οποία χωρίζονται με τον ειδικό χαρακτήρα Το πρώτο συνθετικό δηλώνει το όνομα του αποστολέα/παραλήπτη και το δεύτερο τον υπολογιστή του παροχέα του.

Thesis
NonPeerReviewed

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2005


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.