Εργασιακό περιβάλλον και ψυχολογικές επιδράσεις στον άνθρωπο

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2007 (EL)
Εργασιακό περιβάλλον και ψυχολογικές επιδράσεις στον άνθρωπο

Μουστάκα, Χριστίνα

Το εργασιακό περιβάλλον επιδρά σημαντικά στην ψυχολογική κατάσταση των ατόμων, καθώς στην εργασία τους δαπανούν ολοένα και περισσότερο χρόνο. Η παρούσα πτυχιακή εργασία μέσα από μία δευτερογενή έρευνα διέκρινε συγκεκριμένους παράγοντες που σχετίζονται με την ικανοποίηση των εργαζομένων, το άγχος που αισθάνονται και την επαγγελματική εξουθένωση. Οι παράγοντες αυτοί σχετίζονται με την υποκίνηση, την ευφυΐα των διοικητικών στελεχών καθώς και την ηγεσία. Οι επιχειρήσεις εστιάζοντας σε αυτά τα σημεία μπορούν να προβούν σε βελτιώσεις του εργασιακού περιβάλλοντος, επιτυγχάνοντας αύξηση της ικανοποίησης των εργαζομένων και μείωσης του άγχους, που συνεπάγονται βελτίωση της οργανωσιακής απόδοσης και αφοσίωσης.

Thesis
NonPeerReviewed

Εργασία και εργαζόμενοι
Συμπεριφορά εργαζομένων

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2007


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.