Η μετάβαση του ραδιοφωνικού προγράμματος στην ψηφιακή εποχή

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2010 (EL)
Η μετάβαση του ραδιοφωνικού προγράμματος στην ψηφιακή εποχή

Χαμπουτανίδου, Νίκη
Πανδή, Έμιλυ-Μαρία

Από την δεκαετία του ‘80 μέχρι και σήμερα το ραδιόφωνο έχει υποστεί αρκετές αλλαγές όχι μόνο στο τεχνικό του μέρος αλλά και στο πρόγραμμά του. Αυτό συνέβη διότι υπάρχει η ραγδαία ανάπτυξη της τεχνολογίας δίνει περισσότερες δυνατότητες και ευκολίες σε έναν ραδιοφωνικό σταθμό. Στο πρώτο κεφάλαιο της εργασίας παρουσιάζονται οι μεταβατικές εποχές του ραδιοφώνου, η αλλαγή του ραδιοφωνικού προγράμματος από εποχή σε εποχή όπου διαφοροποιείται λόγω της «εποχιακής» εξειδίκευσης. Στην δεκαετία του 2000 οι ανάγκες είναι διαφορετικές και οι ακροατές στρέφονται στην ψυχαγωγία και στην ενημέρωση. Επίσης, έγινε μελέτη των τεχνικών μέσων των δεκαετιών ‘80, ‘90 και του 2000, καθώς και το νομικό πλαίσιο του μέσου αυτού. Στο δεύτερο κεφάλαιο γίνεται αναφορά της πρωτογενούς έρευνας, καθώς συμμετείχαν 18 ραδιοφωνικοί σταθμοί εντός Αττικής. Η μεθοδολογία περιλαμβάνει τον τρόπο διεξαγωγής της πρωτογενούς έρευνας( τα ερωτηματολόγια ) αλλά και την προσέγγιση της έρευνας καθώς και την δευτερογενούς έρευνα όπου εξετάζεται η βιβλιογραφική ανασκόπηση αλλά και τα ποιοτικά στοιχεία. Συνεχίζοντας, στο τρίτο κεφάλαιο αναλύουμε τα αποτελέσματα της έρευνάς μας για κάθε σταθμό ξεχωριστά και γίνεται σύγκριση μεταξύ των τριών διαφορετικών ραδιοφωνικών σταθμών (Δημόσιοι, Ιδιωτικοί και Ιντερνετικοί) όσον αφορά το ραδιοφωνικό πρόγραμμα, την λειτουργία τους και τις διαφορές τους. Τέλος, το τέταρτο κεφάλαιο περιέχει τα σημαντικότερα συμπεράσματα, όπως προήρθαν από την έρευνα και από τις μαρτυρίες των συνεντευξιαζόμενων καθώς και από την βιβλιογραφία και τα επιστημονικά άρθρα.

Thesis
NonPeerReviewed

Ραδιόφωνο

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2010


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.