Η πολιτική ιδεολογία και πώς αυτή επηρεάζει, με την εφαρμογή της από το κράτος, την οικονομία της χώρας

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2014 (EL)
Η πολιτική ιδεολογία και πώς αυτή επηρεάζει, με την εφαρμογή της από το κράτος, την οικονομία της χώρας

Τσαγκαράκης, Σπύρος

Στην εργασία που ακολουθεί θα δούμε τις σημαντικότερες ιδεολογίες που έχουν υπάρξει και ακόμα υπάρχουν ανά τον κόσμο καθώς ακόμα και που έχουν εφαρμοστεί (σε ποιες χώρες) και τι αντίκτυπο είχαν πάνω σε αυτές οικονομικό κυρίως(αλλα και κοινωνικό γιατί όταν μιλάμε για πολιτικές ιδεολογίες δεν μπορείς να απομονώσεις μονο το οικονομικό πρόγραμμα αυτών). Οι ιδεολογίες αυτές είναι η Δημοκρατία (και κάποιες παραλλαγές της όπως η ρεπουμπλικανική), ο Φιλελευθερισμός, Καπιταλισμός( οικονομικό σύστημα στην ουσία πολλών ιδεολογιών), Συντηρητισμός, Κομμουνισμός, Σοσιαλισμός (οικονομικό σύστημα επίσης πολλών ιδεολογιών), Εθνικοσοσιαλισμός, Φασισμός, Αναρχισμός και μία ιδεολογία του 20ου αιώνα η Πράσινη Οικολογία ως ιδεολογία. Καθώς επίσης θα παρακολουθήσουμε και τις ωριμάνσεις, προσαρμογές και εξελίξεις που είχαν αυτές οι Πολιτικές Ιδεολογίες με την πάροδο των χρόνων.

Thesis
NonPeerReviewed

Πολιτική επιστήμη

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2014


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.