Παραγωγή και ποιότητα παστεριωμένων αλλαντικών

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2006 (EL)
Παραγωγή και ποιότητα παστεριωμένων αλλαντικών

Παπαγεωργίου, Ελένη

Στην ομάδα των προϊόντων αλλαντοποιείας ανήκουν προϊόντα που παράγονται με αδρό ή λεπτό τεμαχισμό του κρέατος και την προσθήκη διαφόρων βοηθητικών και πρόσθετων υλών. Η πτυχιακή διατριβή κυρίως επικεντρώνεται σε μια ειδική πλην όμως ευρύτερη ομάδα προϊόντων αλλαντοποιείας τα οποία παράγονται και προκύπτουν από θερμική επεξεργασία, τα λεγόμενα παστεριωμένα αλλαντικά ή όπως είναι γνωστά στο ευρύτερο καταναλωτικό κοινό ως βραστά αλλαντικά. Τα προϊόντα αυτά υφίστανται θερμική επεξεργασία με αποτέλεσμα την πήξη των πρωτεϊνών μέχρι το κέντρο του προϊόντος. Η θερμική επεξεργασία δύναται να είναι ξηρή, υγρή ή συνδυασμός αυτών των δυο. Τα προϊόντα αυτά είναι δυνατόν να υποστούν και κάπνιση. Ταυτόχρονα επέρχεται και η εξυγίανση των, οπότε καθίστανται κατάλληλα για κατανάλωση. Δεν θα μπορούσαν να παραληφθούν οι ποιοτικές αλλοιώσεις και οι κίνδυνοι που ενυπάρχουν κατά την παραγωγική διαδικασία, ο ποιοτικός έλεγχος και η τήρηση της εφαρμογής του συστήματος HACCP στην παραγωγική διαδικασία. Αποτελούν βασικά στοιχεία στη διαφύλαξη και τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Thesis
NonPeerReviewed

Ποιοτικός έλεγχος
Αλλαντικά - Βιομηχανία και εμπόριο

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2006


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.