Παραγωγή και ποιότητα κεφαλογραβιέρας

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2006 (EL)
Παραγωγή και ποιότητα κεφαλογραβιέρας

Παππά, Ντανιέλα

Η εργασία αυτή έχει σαν κύριο θέμα την κεφαλογραβιέρα , το τυρί αυτό είναι δημιούργημα του γεωπόνου ΑΤΕ-Τεχνολόγου γάλακτος κ.Αλέξανδρου Παππά και παρασκευάστηκε για πρώτη φορά το 1967 στη μετοχικού ενδιαφέροντος ΑΤΕ και συν/κών Οργανώσεων, γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη (Γιάννενα). Για την παρασκευή του χρησιμοποιείται μίγμα πρόβειου γάλακτος μπορεί να αντικατασταθεί με κατσικίσιο γάλα, όχι όμως πάνω από το 50% αυτού. Με την πάροδο του χρόνου το τυρί κεφαλογραβιέρα βελτιώθηκε αρκετά και ήδη σήμερα θεωρείται ένα πολύ καλό επιτραπέζιο τυρί. Το σχήμα των τυροκεφάλων του τυριού αυτού είναι κυλινδρικό, με διάμετρο 30-31 εκατ. Και ύψος 10-11 εκατ. Επίσης το βάρος κάθε τυροκεφαλής ανέρχεται σε 8-9 κιλά. Η επιδερμίδα του είναι λίγο σκληρή, λεπτή, χρώματος κιτρινοκαστανού. Η μάζα του φέρει μικρές και ακανονίστου σχήματος τρύπες, διασκορπισμένες σε όλη την έκτασή της, χρώματος λευκού εώς λευκοκίτρινου. Η γεύση του είναι ευχάριστη, ελαφρά πικάντικη και έχει πλούσιο ευχάριστο άρωμα.

Thesis
NonPeerReviewed

Γαλακτοκομικά προϊόντα - Βιομηχανία και εμπόριο
Ποιοτικός έλεγχος
Τρόφιμα - Μέτρα ασφαλείας

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2006


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.