Πιστωτικές κάρτες: η χρήση και η λειτουργία τους: οι όροι χορήγησης και η παρουσία τους στην οικονομική ζωή

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2002 (EL)
Πιστωτικές κάρτες: η χρήση και η λειτουργία τους: οι όροι χορήγησης και η παρουσία τους στην οικονομική ζωή

Ξενάκη, Καλλιόπη

Επιλέγοντας το θέμα αυτό θεώρησα ότι επειδή οι πιστωτικές κάρτες είναι πλέον μέρος της ζωής κάθε ανθρώπου πάνω στη γη σε όποια οικονομικά σύγχρονη κοινωνία και αν βρίσκεται, θα ήταν σχετικά εύκολο να αντλήσω πληροφορίες από πιστωτικά ιδρύματα και από διάφορες άλλες πηγές. Η σκέψη μου αυτή τελικά δεν ήταν λανθασμένη αν και το συμπέρασμα που μπορείς να εξάγεις από την μελέτη των πηγών αυτών είναι ότι η διευκόλυνση που παρέχουν οι κάρτες αυτές είναι για πολλούς παγίδα και οδηγός για λανθασμένη χρήση καταλήγοντας σε πολύ δυσάρεστες επιπτώσεις ( υπερμεγέθη χρέη, μη απαραίτητες σπατάλες ), οι οποίες σχεδόν πάντα καταλήγουν σε δυσάρεστες προσωπικές και οικογενειακές καταστάσεις. Ήδη στις Η.Π.Α. έχουν ιδρυθεί εταιρείες οι οποίες έχουν ως σκοπό την χορήγηση βοήθειας και πλάνων έτσι ώστε να εξέλθουν από οικονομικά αδιέξοδα άνθρωποι υπερχρεωμένοι από την ακαταλόγιστη χρήση πιστωτικών καρτών ή άλλων οικονομικών ατασθαλιών. Οι πιστωτικές κάρτες είναι ο νέος τρόπος συναλλαγής για την αγορά καταναλωτικών προϊόντων και υπηρεσιών, που χρόνο με το χρόνο κατακτά τους συναλλασσόμενους αντικαθιστώντας σε μεγάλο ποσοστό τις "Δόσεις" και τα γραφειοκρατικά "Καταναλωτικά δάνεια". Ουσιαστικά αποτελούν μέσο χρηματοδότησης των καταναλωτών οι οποίοι έχοντας στην κατοχή τους μία ή περισσότερες κάρτες μπορούν να αγοράσουν αγαθά και υπηρεσίες σημαντικής αξίας και να τα εξοφλήσουν μήνες αργότερα με μηνιαίες δόσεις, πρακτική που δίνει ώθηση στην κατανάλωση προς όφελος και των εμπόρων, ιδιαίτερα σε δύσκολες οικονομικά περιόδους για το εμπόριο.

Thesis
NonPeerReviewed

Τράπεζες και τραπεζικές εργασίες

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2002


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.