Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2004 (EL)
Επιχειρηματικά σχέδια

Παπαδοπούλου, Άννα

Σε αυτήν την εργασία εστιάσαμε στον τρόπο με τον οποίο μια επιχείρηση περνάει από την ιδέα στην υλοποίηση. Αναλύσαμε όλα τα διαδικαστικά στάδια ίδρυσης και κάναμε μια λεπτομερή παρουσίαση της εταιρίας Τιτάν. Επίσης, προσεγγίσαμε διάφορες πολιτικές θέσεις για την επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα και κάποιες περιπτωσιολογικές μελέτες. Όλα τα παραπάνω μας οδήγησαν σε κάποια συμπεράσματα τα οποία απευθύνονται εξ ολοκλήρου στους επιχειρηματίες όπως άλλωστε και η ίδια η εργασία. Καταρχήν, είναι αναγκαίο όλοι οι υποψήφιοι επιχειρηματίες να διαθέτουν τόσο θεωρητικές όσο και οι πρακτικές γνώσεις. Επίσης, η εμπειρία διαδραματίζει σπουδαίο ρόλο γιατί είναι συνυφασμένη με την ψυχολογία του επιχειρηματία και κατ’ επέκταση με τις αντιδράσεις του. Όλοι οι υποψήφιοι επιχειρηματίες πρέπει να έχουν συνειδητοποιήσει ότι στην πράξη τα πράγματα είναι πολύ πιο δύσκολα από ότι είχαν φανταστεί και να είναι προετοιμασμένοι για δύσκολες και αγχώδεις μέρες ακόμη και αν αυτές δεν έρθουν ποτέ. Επίσης, θα πρέπει να μην επαναπαύονται στις παλιές μεθόδους και τα απαρχαιωμένα μηχανήματα αλλά να αναζητούν συνέχεια κάτι παραπάνω, κάτι νέο που θα ενθουσιάσει το κοινό και θα κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον του για το προϊόν ή την υπηρεσία που παρέχουν. Καλώς ή κακώς ζούμε στην εποχή της συνεχόμενης αλλαγής και πρωτοπορίας οπότε ο επιχειρηματίας θα πρέπει να συμβαδίζει με αυτή, να ενημερώνεται συχνά, να ακολουθεί το « ρεύμα της εποχής », για να εξασφαλίσει έτσι την βιωσιμότητα της επιχείρησης του.

Thesis
NonPeerReviewed

Επιχειρηματικά σχέδια

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2004


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.