Η Ελληνική βιομηχανία ζάχαρης: η οργανωτική και διοικητική δομή της εταιρίας

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2004 (EL)
Η Ελληνική βιομηχανία ζάχαρης: η οργανωτική και διοικητική δομή της εταιρίας

Χαραβιτσίδης, Χρυσόστομος

Η Ελληνική βιομηχανία ζάχαρης λειτουργεί σύμφωνα με τις δομές και την οργάνωση των δημοσίων επιχειρήσεων όποος αυτές αναλύθηκαν στο θεωρητικό μέρος. Είναι σωστά και λειτουργικά οργανωμένη ως επιχείρηση, η δραστηριότητα της εκπληρώνει τους στόχους της και η πορεία της προδιαγράφεται θετική. Εύκολα διαπιστώνει κανείς την απόλυτη αυτονομία όσον αφορά τη παραγωγική διαδικασία στο τομέα της ενέργειας με επαρκή δική της παραγωγή ρεύματος και την ίδια κατασκευή εξαρτημάτων. Βεβαίως, παρ’ όλα τα θετικά, στην Ε.Β.Ζ. συναντιόνται και αρνητικά, όπως είναι το πολλαπλό επίπεδο της διοικητικής οργάνωσης, αρνητικό των περισσοτέρων άλλωστε δημοσίων επιχειρήσεων. Το είδος αυτό της διοίκησης δημιουργεί πολλές φορές δυσκινησία και χρονικές καθυστερήσεις με αντίκτυπο στην κατά τα άλλα ομαλή και λειτουργική δομή της. Τέλος, πρόκειται για μια τυπική και υγιή δημόσια επιχείρηση, η οποία συμβάλλει σημαντικά στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της χώρας μας.

Thesis
NonPeerReviewed

Δημόσιες υπηρεσίες, οργανισμοί και επιχειρήσεις

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2004


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.