Πρόληψη ηλεκτρικών ατυχημάτων σε εργοτάξια

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2014 (EL)
Πρόληψη ηλεκτρικών ατυχημάτων σε εργοτάξια

Παπαδήμου, Ανδριάνα

Σύμφωνα με τις στατικές υπηρεσίες πολλοί θάνατοι κάθε χρόνο οφείλονται στα εργατικά ατυχήματα. Μια από τις πρώτες αιτίες εργατικών ατυχημάτων και κυρίως στη Ελλάδα είναι τα ηλεκτρικά εργατικά ατυχήματα, τα οποία επέρχονται ύστερα από την επαφή του εργαζόμενου με το ηλεκτρικό ρεύμα είτε άμεσα είτε έμμεσα. Λυτά τα ατυχήματα μπορεί να έχουν ως αποτέλεσμα είτε το σοβαρό τραυματισμό των εργατών είτε να επιφέρουν ακόμα και τον θάνατο. Προκειμένου να ελαττωθούν τα ατυχήματα στους εργασία υπάρχει μια σειρά προληπτικών μέτρων τόσο από το κράτος, όσο και από τους υπεύθυνους στον εκάστοτε χώρο εργασίας, με σκοπό να προστατέψουν τον εργάτη. Παραπάνω αναφέρθηκαν όλα αυτά τα μέτρα που εφαρμόζονται στους χώρους των εργοταξίων και επίσης προτάθηκε μια σειρά μέτρων, τα όποια θα μπορούσαν να μειώσουν σημαντικά τα ηλεκτρικά ατυχήματα στα εργοτάξια. Πέρα όμως από την ύπαρξη των μέτρων είναι πάρα πολύ σημαντικό οι εργαζόμενοι να ενημερώνονται και να εκπαιδεύονται σωστά στους χώρους εργασίας τους, ώστε να μην θέσουν την ζωή τους και την υγείας τους σε κίνδυνο. Αποτελεί ευθύνη του κράτους, των υπευθύνων των εργοταξίων, όσο και των ίδιων των εργαζομένων η τήρηση όλων των μέτρων, προκειμένου να είναι ασφαλείς. Στην παρούσα εργασία αναλύονται τα εργατικά ατυχήματα, καθώς και όλα τα νομοθετικά μέτρα και τα μέτρα πρόληψης για την προστασία των εργατών.

Thesis
NonPeerReviewed

Εργασία και εργαζόμενοι - Μέτρα ασφαλείας

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2014


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.