Επιχειρησιακή επικοινωνία και ικανοποίηση των εργαζομένων

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2004 (EL)
Επιχειρησιακή επικοινωνία και ικανοποίηση των εργαζομένων

Καρακίζος, Ανδρέας
Γάτας, Αθανάσιος

Από την παραπάνω μελέτη, γίνεται κατανοητό ότι η επιχειρησιακή επικοινωνία και η επαγγελματική ικανοποίηση πρέπει να είναι στοιχεία αναπόσπαστα στα πλαίσια της οργάνωσης και λειτουργίας μιας επιχείρησης. Κύριο χαρακτηριστικό αυτών είναι η αμφίδρομη σχέση τους, η οποία είναι πολύ σημαντική τόσο για την επιτυχία της επιχείρησης όσο και για την ικανοποίηση του προσωπικού. Η επιχειρησιακή επικοινωνία πάντως μέσα από μια σωστή και αποτελεσματική ηγεσία, μέσα από την δημιουργία' κινήτρων καθώς και την διεύρυνση και εμπλουτισμό της εργασίας μπορεί αναμφίβολα να επιτύχει την επαγγελματική ικανοποίηση. Απαιτείται λοιπόν από όλες τις επιχειρήσεις μια ρεαλιστική αξιολόγηση και μια ξεχωριστή για κάθε εργαζόμενο προσέγγιση, έτσι ώστε να υπάρξουν τα επιθυμητά για όλους αποτελέσματα. Κανόνες συγκεκριμένοι και συνταγές αυτούσιες, που να αφορούν όλες τις επιχειρήσεις ανεξαιρέτως, δεν υπάρχουν. Κάθε επιχείρηση και κάθε εργαζόμενος αποτελούν μια ξεχωριστή περίπτωση και πάνω στον καθένα θα πρέπει να είναι προσαρμοσμένη η κάθε είδους προσπάθεια για επιχειρησιακή επικοινωνία. Αξίζει βέβαια να σημειωθεί ότι στη χώρα μας, τα τελευταία χρόνια έχει παρατηρηθεί μεγάλη πρόοδος στον τομέα της επιχειρησιακής επικοινωνίας, αλλά σίγουρα υπάρχουν ακόμα πολλά περιθώρια βελτίωσης και εξέλιξης. Άλλωστε μόλις πρόσφατα, εδώ και κάποια χρόνια, άρχισε να υπάρχει ενεργό ενδιαφέρον από τους εργοδότες - επιχειρήσεις, αλλά και από τους εργαζομένους για την βελτίωση των μεταξύ τους σχέσεων.

Thesis
NonPeerReviewed

Εργασία και εργαζόμενοι
Συμπεριφορά εργαζομένων

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2004


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.