Προϊόντα γάλακτος και οι μικροβιολογικοί παράγοντες που επηρεάζουν την ποιότητα τους

RDF 

 
This item is provided by the institution :
TEI of West Macedonia
Repository :
@naktisis
see item page
in the web site of the repository *
share



Semantic enrichment/homogenization by EKT

2006 (EN)
Προϊόντα γάλακτος και οι μικροβιολογικοί παράγοντες που επηρεάζουν την ποιότητα τους

Τσάμης, Διονύσιος

Το γάλα είναι πολύ σημαντικό τρόφιμο για τον άνθρωπο και αυτό φαίνεται από το γεγονός, ότι ακολουθεί το διαιτολόγιό του σε όλη τη ζωή του. Παράλληλα όμως είναι και ένα αλλοιώσιμο τρόφιμο. Ένας βασικός παράγοντας που επηρεάζει την διατήρησή του είναι οι διάφοροι μικροοργανισμοί που υπάρχουν στο περιβάλλον. Οι μικροοργανισμοί που υπάρχουν στο περιβάλλον του ανθρώπου και μολύνουν τις τροφές του και απειλούν την υγεία του χωρίζονται σε τέσσερις μεγάλες κατηγορίες. Στα βακτήρια, τους μύκητες , τις ζύμες και τους ιούς. Έτσι ο άνθρωπος προσπαθώντας να το διατηρήσει, δημιούργησε κάποιες τεχνικές που συνέβαλαν στην διατήρηση του γάλακτος. Παράλληλα όμως με πρώτη ύλη το γάλα δημιούργησε και άλλα προϊόντα εμπλουτίζοντας έτσι το διαιτολόγιό του. Όμως και εδώ οι μικροοργανισμοί απειλούν με αλλοιώσεις τα διάφορα προϊόντα εντείνοντας την προσοχή του ανθρώπου.

Thesis
NonPeerReviewed

Γαλακτοκομικά προϊόντα - Βιομηχανία και εμπόριο
Γαλακτοκομική μικροβιολογία

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2006


cc_by_nc_nd



*Institutions are responsible for keeping their URLs functional (digital file, item page in repository site)