Η επίδραση της θερμοκρασίας στις φυσικοχημικές ιδιότητες και τα συστατικά του αγελαδινού γάλακτος = The effect of temperature on the physiochemical properties and constituents of bovine milk
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
Η επίδραση της θερμοκρασίας στις φυσικοχημικές ιδιότητες και τα συστατικά του αγελαδινού γάλακτος = The effect of temperature on the physiochemical properties and constituents of bovine milk
Το γάλα είναι μια πολυσύνθετη βιολογική έκκριση στην οποία συναντούνται όλες οι μορφές διαμερισμού (αδρομερής, κολλοειδής, μοριακός). Το γάλα από τη φύση προορίζεται για άμεση κατανάλωση, για τη διατροφή των νεογέννητων θηλαστικών ζώων και του ανθρώπου και θεωρείται η πληρέστερη απλή τροφή που υπάρχει στη φύση. Ωστόσο στις γαλακτοπαραγωγικές εκμεταλλεύσεις το γάλα αποθηκεύεται για διάφορα χρονικά διαστήματα, που ποικίλλουν από λίγες ώρες μέχρι αρκετές ημέρες, κατά τη διάρκεια των οποίων ψύχεται, θερμαίνεται, και αναδεύεται σε διάφορους βαθμούς. Αυτές οι επεξεργασίες προκαλούν κάποιες φυσικές αλλαγές και επιτρέπουν ενζυματικές και μικροβιολογικές αλλαγές που μπορούν να αλλάξουν τις ιδιότητες επεξεργασίας του γάλακτος.
Γαλακτοκομική μικροβιολογία
Ελληνική γλώσσα
cc_by_nc_nd
*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.
Βοηθείστε μας να κάνουμε καλύτερο το OpenArchives.gr.