Η μηχανική άμελξη και το αυτόματο αμελκτικό σύστημα στα αγροτικά ζώα

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2009 (EL)
Η μηχανική άμελξη και το αυτόματο αμελκτικό σύστημα στα αγροτικά ζώα

Μπούζουρας, Γεώργιος

Η χρήση της αμελκτικής μηχανής έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη μείωση του χρόνου άμελξης, στην αύξηση του αριθμού των ζώων μιας επιχείρησης, στην εξοικονόμηση ελεύθερου χρόνου στον κτηνοτρόφο και στη συλλογή γάλακτος απαλλαγμένου από υψηλό αριθμό μικροβιακού φορτίου. Μάλιστα με τη χρήση Α.Α.Σ.(Αυτόματο Αμελκτικό Σύστημα) καλύτερη επίγνωση της ποιότητας του γάλακτος και τη δυνατότητα αυτόματου ελέγχου της υγείας κάθε ζώου καθώς και τον άμεσο έλεγχο της ποιότητας του παραγόμενου γάλακτος. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που επηρεάζουν την ομαλή διεξαγωγή της μηχανικής άμελξης, όπως είναι τα χαρακτηριστικά λειτουργίας της μηχανής και η «συνεργασία» του ζώου. Στο Α.Α.Σ. αποτελεί σημαντικό παράγοντα να γνωρίζει ο κτηνοτρόφος καλά την λειτουργία του Α.Α.Σ. και να φροντίζει για τη συνεχή συντήρησή του.

Thesis
NonPeerReviewed

Άμελξη

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2009


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.