Σχεδίαση σύγχρονου κυλικείου: Σχεδίαση χώρου

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2009 (EL)
Σχεδίαση σύγχρονου κυλικείου: Σχεδίαση χώρου

Τάσση, Παρθένα

Η παρούσα μελέτη αφορά στον σχεδίασμά ενός σύγχρονου κυλικείου. Το πρώτο μας βήμα ήταν να δημιουργήσουμε ένα ερωτηματολόγιο, του οποίου οι απαντήσεις λειτούργησαν ως πυξίδα για την πραγματοποίηση της εργασίας, μιας και αυτό είχε σκοπό τον εντοπισμό και την καταγραφή των πλεονεκτημάτων και μειονεκτημάτων του υπάρχοντος κυλικείου. Αμέσως μετά ακολούθησε μια λεπτομερέστατη ερευνά της αγοράς η όποια ήταν και πηγή έμπνευσης μας. Κρίναμε σκόπιμο για να είναι ελκυστικό το σύγχρονο αυτό κυλικείο να έχει χρώμα και χαρούμενα σχεδία. Εμπνευσμένες λοιπόν από αντικείμενα καθημερινής χρήσης σχεδιάσαμε τα έπιπλα του εσωτερικού και του εξωτερικού χώρου , ενώ για την κουζίνα και το μπάνιο προσπαθήσαμε να σχεδιάσουμε πιο εργονομικά αντικείμενα. Όλα αυτά τα αντικείμενα που σχεδιάστηκαν είναι όσο το δυνατόν πιο προσαρμοσμένα στους κανόνες και στις οδηγίες περί της λειτουργίας των κυλικείων. Ο χώρος του κυλικείου μεγάλωσε στοχεύοντας στην άνετη εργασία των υπαλλήλων του αλλά κυρίως του πλήθους που εξυπηρετεί καθημερινά. Προσπαθήσαμε τα υλικά που χρησιμοποιήσαμε για τον σχεδίασμά των προϊόντων να είναι εύχρηστα και οικονομικά , έτσι ώστε να είναι προσιτό το κόστος για την αγορά τους .Ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε στο χώρο της κουζίνας όπου εκεί γίνεται η προετοιμασία των φαγώσιμων ειδών προς πώληση. Έτσι τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν και οι συσκευές που σχεδιάστηκαν είναι οι κατάλληλες για χώρους με ειδικές προδιαγραφές υγιεινής. Στις τουαλέτες , στον εσωτερικό και στον εξωτερικό χώρο προσαρμόσαμε τα σχεδιαζόμενα προϊόντα για χρήση και σε άτομα με ειδικές ανάγκες , το όποιο θεωρήσαμε ότι ήταν ένα από τα μεγαλύτερα μειονεκτήματα του κυλικείου αλλά και ολάκερου του ιδρύματος γενικότερα. Τέλος ελπίζουμε ότι στην παρούσα εργασία εμπερικλείουμε αρκετές από τις γνώσεις που αποκομίσαμε κατά την διάρκεια των σπουδών μας.

Thesis
NonPeerReviewed

Σχέδιο, Βιομηχανικό
Χωροταξική μελέτη

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2009


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.