Η διεθνής οικονομική κρίση και επιδράσεις της στην ελληνική οικονομία: μια κοινωνικοπολιτική προσέγγιση

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2013 (EL)
Η διεθνής οικονομική κρίση και επιδράσεις της στην ελληνική οικονομία: μια κοινωνικοπολιτική προσέγγιση

Δρόμπουρας, Ιωάννης
Ξανθοπούλου, Ζαχαρούλα

Στην παρούσα εργασία θα αναλύσουμε τους παράγοντες που προκαλούν την εμφάνιση του σταδίου της κρίσης αλλά και τις σημαντικές επιπτώσεις που αυτό προκαλεί την κοινωνία, στο χρηματοπιστωτικό σύστημα ακόμα και στη δομή ολόκληρης της Οικονομίας. Οι επιπτώσεις της ύφεσης που ταλανίζει την ελληνική αλλά και την παγκόσμια Οικονομία τα τελευταία χρόνια, εκτός από την επιρροή που ασκούν στα βασικά μεγέθη τις οικονομίας αναπόφευκτα επηρεάζουν τα εισοδήματα των πολιτών προκαλώντας μια σειρά από επιπτώσεις τόσο σε οικονομικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο. Τα αίτια εμφάνισης της κρίσης συνοψίζονται στην αλαζονεία των χρηματοπιστωτικών οργανισμών, στην έλλειψη ρευστότητας, αλλά και σε πολιτικούς λόγους. Απόψεις για την κρίση τόσο την διεθνή όσο και την ελληνική έχουν εκφέρει και εκφέρουν ακόμη ειδικοί οικονομολόγοι αλλά και πολιτικοί παράγοντες. Έτσι, κάποιοι εμφανίζονται αισιόδοξοι και πιστεύουν πως οι προοπτικές εξόδου από τη κρίση είναι ευοίωνες, ενώ κάποιοι άλλοι προειδοποιούν για τα χειρότερα που αναμένουν να πλήξουν την παγκόσμια Οικονομία. Οι περισσότεροι ειδικοί όμως συγκλίνουν στο ότι πρέπει να αλλάξει ο τρόπος που βλέπουμε την οικονομία και ιδιαίτερα το τραπεζικό σύστημα που πρέπει να ξαναχτιστεί εκ βάθρων.

Thesis
NonPeerReviewed

Οικονομική κρίση

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2013


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.