Η ενεργειακή πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και οι σχέσεις της με τη Ρωσία

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2013 (EL)
Η ενεργειακή πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και οι σχέσεις της με τη Ρωσία

Λουτζιούδη, Στυλιανή

Στη παρούσα εργασία επιχειρείται η παρουσία της ενεργειακής πολιτικής που ακολουθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση για την επίλυση των ενεργειακών της ζητημάτων, καθώς και οι σχέσεις της Ένωσης με την Ρωσία στο πεδίο της ενέργειας. Σκοπός της εργασίας είναι να διερευνηθούν οι τελευταίες εξελίξεις όσον αφορά τις βασικότερες πτυχές της ευρωπαϊκής ενεργειακής πολιτικής, καθώς και η μελέτη περίπτωσης των διμερών ενεργειακών σχέσεων που έχουν αναπτυχθεί μεταξύ της Ένωσης και της Ρωσίας σε οικονομικό και πολιτικό επίπεδο. Η έρευνα επικεντρώνεται στην εταιρική σχέση που έχει αναπτυχθεί μεταξύ των δύο μερών για τον ανεφοδιασμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης με συμβατικά προϊόντα ενέργειας από τη Ρωσία. Ο ορυκτός πλούτος της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν επαρκεί για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών των Ευρωπαίων πολιτών. Γι' αυτόν τον λόγο, οι εισαγωγές συμβατικών προϊόντων από την πλούσια σε ενεργειακά αποθέματα χώρα της Ρωσίας θεωρείται απαραίτητη για την Ένωση.

Thesis
NonPeerReviewed

Ενεργειακή πολιτική

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2013


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.