Οι αθίγγανοι ως κονωνικοοικονομική μονάδα στην Ελλάδα και η καταναλωτική τους συμπεριφορά

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2008 (EL)
Οι αθίγγανοι ως κονωνικοοικονομική μονάδα στην Ελλάδα και η καταναλωτική τους συμπεριφορά

Παρασύρης, Βασίλειος Ν.

Η συμπεριφορά ενός λαού στα πλαίσια αναζήτησής και εξερεύνησης των συνθηκών διαβίωσης του καθώς και η καταναλωτική του συμπεριφορά, μας δίνουν αρκετά μεγάλη πρόκληση για να εμφανίσουμε πτυχές οι οποίες δεν φαίνονται και οι οποίες είναι σημαντικές στο να προσεγγίσουμε τον λαό αυτό. Το θέμα «Οι Αθίγγανοι ως Κοινωνικοοικονομική Μονάδα στην Ελλάδα και η Καταναλωτική τους Συμπεριφορά» σκοπό έχει την αναζήτηση πληροφοριών οι οποίες θα είναι χρήσιμες για να καταλάβουμε πως συμπεριφέρεται η φυλή αυτή των Αθίγγανων. Το πρώτο κεφάλαιο της εργασίας, αναφέρεται στην εμφάνιση του λαού αυτού, στην επιβίωσή του στο πέρασμα των αιώνων καθώς και στο σημερινό τρόπο ζωής του στην Ελλάδα. (Ήθη, Έθιμα, Οικογενειακή δομή). Στο δεύτερο κεφάλαιο εμφανίζεται η σχέση και η επικοινωνία που έχουν σαν πρόσωπα με βασικούς θεσμούς θεμελίωσης όπως είναι η οικογένεια, η μόρφωση και η αγορά εργασίας. Η καταναλωτική τους συμπεριφορά αναπτύσσεται στο τρίτο κεφάλαιο καθώς και η διαχείριση των εισοδημάτων τους, και μας δίνει χρήσιμες πληροφορίες σε πιο βαθμό ικανοποιούν τις ανάγκες τους και ποια είναι η οικονομική τους δύναμή. Στο τέταρτο και τελευταίο κεφάλαιο, γίνεται η ανάλυση της έρευνας που πραγματοποιήθηκε στον καταυλισμό του Τυρνάβου στο νομό Λάρισας. Οι πίνακες που δημιουργήθηκαν μας πληροφορούν και μας δίνουν εξηγήσεις για να πλησιάσουμε τον λαό αυτό τον Τσιγγάνων, ένα λαό περιθωριοποιημένο, λαό ξεχασμένο χωρίς πατρίδα και σπίτι.

Thesis
NonPeerReviewed

Καταναλωτική συμπεριφορά
Κοινωνική ανισότητα

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2008


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.