Οικογένεια, γάμος και προσωπική ζωή

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2002 (EL)
Οικογένεια, γάμος και προσωπική ζωή

Γεωργίου, Ελισάβετ

Το θέμα του μεγαλύτερου μέρους της εργασίας είναι η μεταβολή. Ζούμε σε έναν ταραχώδη, δύσκολο και πρωτόγνωρο κόσμο. Είτε το θέλουμε είτε όχι, όλοι μας πρέπει να συμβιβαστούμε με αυτό το μίγμα ευκαιριών και κινδύνων που ένας τέτοιος κόσμος παρουσιάζει. Πουθενά αλλού δεν ταιριάζει τόσο πολύ η παρατήρηση αυτή όσο στην προσωπική και συναισθηματική ζωή μας. Στην προσωπική ζωή έχουμε να κάνουμε με «σχέσεις». Συνήθως σχέσεις με ετεροφυλοφιλική εμπλοκή. Βρισκόμαστε όμως όλο και περισσότερο σε σχέση με γονείς φίλους και άλλα πρόσωπα. Ο όρος «σχέση», όπως χρησιμοποιείται σήμερα σε αναφορά με την προσωπική μας ζωή, μπήκε στην κοινή χρήση πριν από είκοσι ή τριάντα χρόνια. Όπως και η αντίληψη πως υπάρχει ανάγκη για «εγκαρδιότητα» ή για «δέσμευση» στην προσωπική ζωή. Το γεγονός ότι οι περισσότεροι από μας, είτε αρνούμαστε τις μεταβολές αυτές είτε όχι, τις σκεφτόμαστε πάρα πολύ είναι ενδεικτικό της βασικής μεταμόρφωσης που έχει επηρεάσει την προσωπική και συναισθηματική μας ζωή τις τελευταίες δεκαετίες. Μια σχέση είναι κάτι το ενεργητικό - πρέπει να ασχοληθεί μαζί της. Εξαρτάται από την κατάκτηση της εμπιστοσύνης ενός άλλου προσώπου, αν πρόκειται να αντέξει στον χρόνο. Τα περισσότερα είδη σεξουαλικών σχέσεων έχουν πια πάρει αυτή τη μορφή, το ίδιο όπως και ο γάμος. Δεν μπορούμε να καταλάβουμε τι συμβαίνει σήμερα στην ιδιωτική μας ζωή αν δεν γνωρίζουμε πως ζούσαν οι άνθρωποι στο παρελθόν. Στη συνέχεια θα εξετάσουμε πρώτα την εξέλιξη της οικογένειας και του γάμου στις παλαιότερες εποχές, πριν αναλύσουμε τις συνέπειες των μεταβολών που σημειώνονται σήμερα.

Thesis
NonPeerReviewed

Οικογένεια

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2002


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.