Η συμμετοχή των ελληνικών επιχειρήσεων σε εμπορικές εκθέσεις, εκδηλώσεις στην Ευρώπη ως μέσο προώθησης ελληνικού εξαγωγικού εμπορίου και οι διεθνείς συνεργασίες της Δ.Ε.Θ.

 
This item is provided by the institution :
TEI of West Macedonia
Repository :
@naktisis
see the original item page
in the repository's web site and access all digital files if the item*
share
2011 (EN)
Η συμμετοχή των ελληνικών επιχειρήσεων σε εμπορικές εκθέσεις, εκδηλώσεις στην Ευρώπη ως μέσο προώθησης ελληνικού εξαγωγικού εμπορίου και οι διεθνείς συνεργασίες της Δ.Ε.Θ.

Μπαλτάς, Δημήτριος
Αναστασίου, Αναστάσιος

Οι κλαδικοί σύνδεσμοι διοργανώνουν ετήσιες εμπορικές εκθέσεις. Οι επιχειρήσεις που πωλούν προϊόντα και υπηρεσίες στον συγκεκριμένο κλάδο, αγοράζουν χώρο και εγκαθιστούν εκθέματα για να δείξουν τα προϊόντα τους σε εμπορική έκθεση. Κάθε χρόνο διοργανώνονται περισσότερες από 5.600 εμπορικές εκθέσεις και προσελκύουν περίπου 80 εκατομμύρια άτομα. Η συμμετοχή σε μια εμπορική έκθεση μπορεί να κυμανθεί από μερικές χιλιάδες μέχρι πάνω από 70.000 άτομα στις μεγάλες εκθέσεις, οι οποίες διοργανώνονται από τον κλάδο των εστιατορίων και των ξενοδοχείων. Οι συμμετέχοντες προμηθευτές αναμένουν πολλά πλεονεκτήματα, ανάμεσα στα οποία είναι η δημιουργία νέων επαφών για πώληση, η διατήρηση των επαφών με τους πελάτες, το λανσάρισμα νέων προϊόντων, η γνωριμία με νέους πελάτες, ο μεγαλύτερος όγκος πωλήσεων προς τους σημερινούς πελάτες και η ενημέρωση των πελατών με διάφορες εκδόσεις, βίντεο και άλλα οπτικοακουστικά μέσα. Οι επιχειρήσεις μπορεί να δαπανήσουν μέχρι και το 35% του ετήσιου κονδυλίου προώθησης σε εμπορικές εκθέσεις. Καλούνται να πάρουν ένα πλήθος αποφάσεων, όπως: σε ποιες εμπορικές εκθέσεις να συμμετάσχουν, πόσα χρήματα να δαπανήσουν σε κάθε εμπορική έκθεση, πώς να δημιουργήσουν εντυπωσιακά εκθέματα που να προσελκύουν την προσοχή και πώς να εκμεταλλευτούν αποτελεσματικά τις επαφές για πώληση.

Thesis
NonPeerReviewed

Διεθνείς εκθέσεις
Διεθνείς οικονομικές σχέσεις

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2011


cc_by_nc_nd*Institutions are responsible for keeping their URLs functional (digital file, item page in repository site)