Οι εταιρείες παραγωγής ετοίμου λογισμικού ERP και τα προϊόντα που προσφέρουν στην ευθύτερης περιοχή της βορείου Ελλάδος

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2011 (EL)
Οι εταιρείες παραγωγής ετοίμου λογισμικού ERP και τα προϊόντα που προσφέρουν στην ευθύτερης περιοχή της βορείου Ελλάδος

Πασιαλή, Κωνσταντίνα Γ.

Αντικείμενο της εργασίας αυτής είναι τα erp. Erp είναι τα αρχικά του Enterprise Resource Planning και σημαίνει προγραμματισμός των επιχειρηματικών πόρων. Είναι ένα σύστημα λογισμικού που στοχεύει να χρησιμεύσει ως σπονδυλική στήλη για ολόκληρη την επιχείρηση. Ενσωματώνει τις βασικές επιχειρηματικές και διοικητικές διαδικασίες για να παρέχει μια υψηλού επιπέδου άποψη για το τι πραγματικά συμβαίνει στην επιχείρηση. Παρακολουθεί τα οικονομικά στοιχεία για το ανθρώπινο δυναμικό και πληροφορίες για την παραγωγή. Στις αρχές της δεκαετίας του 1990, εμφανίστηκαν τα προηγμένα πληροφοριακά συστήματα erp τα οποία επικεντρώνανε την προσοχή τους στις επιχειρηματικές λειτουργίες της επιχείρησης, αγνοώντας τις ανάγκες της παραγωγής. Σήμερα, η εικόνα έχει αλλάξει σημαντικά, εφόσον διατίθενται στην αγορά συστήματα πραγματικού χρόνου που συνδέουν την παραγωγική διαδικασία με όλες τις λειτουργίες της επιχείρηση καθώς και με όλα τα στελέχη που είναι επιφορτισμένα με τη λήξη αποφάσεων σχετικά με την παραγωγή. Συμπεραίνεται πως οι σύγχρονες επιχειρήσεις έχουν εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από την τεχνολογία. Η χρήση των νέων τεχνολογιών δίνει σε όλες τις επιχειρήσεις σημαντικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, ενώ αντιθέτως η έλλειψη των νέων τεχνολογιών μπορεί να αποβεί μοιραία για μια επιχείρηση και να αποφέρει ακόμη και τη λήξη της. Για να παραμένουν λοιπόν στο προσκήνιο οι επιχειρήσεις επενδύουν στα πληροφοριακά συστήματα που εξυπηρετούν στη διοίκηση όλης της επιχείρησης. Το απόλυτο προσαρμοσμένο λογισμικό των συστημάτων διαχείρισης επιχειρησιακών πόρων και οι πολλαπλές δυνατότητες πλοήγησης αποτελούν τα βασικότερα πλεονεκτήματα. Παρόλο αυτά, υπάρχουν και κάποια βασικά μειονεκτήματα και απαιτείται επίλυση αυτών, γεγονός που αποτελεί πτυχή για μελλοντική έρευνα.

Thesis
NonPeerReviewed

Λογισμικό υπολογιστών
Πληροφοριακά συστήματα διοίκησης

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2011


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.