Το Οικουμενικό Πατριαρχείο ως διεθνής μη κυβερνητικός δρώντας

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2004 (EL)
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο ως διεθνής μη κυβερνητικός δρώντας

Χατζηαγγελίδου, Καλλιόπη

Σκοπός αυτής της εργασίας είναι να παρουσιάσει το ρόλο και το αντίστοιχο κύρος του Οικουμενικού Πατριαρχείου σε κάθε περίοδο της πορείας του. Κάθε περίοδος λόγω της διαφορετικότητας της επιφυλάσσει αλλαγές και δημιουργεί δύσκολες συνθήκες επιβίωσης και ενότητας του κέντρου της Ορθοδοξίας με τις άλλες Εκκλησίες. Έτσι, μέσα στην εργασία περιγράφεται ο ρόλος του Οικουμενικού Πατριαρχείου κατά τη Βυζαντινή περίοδο, η ιεραποστολή και η διοίκηση του θρόνου Στη συνέχεια η άλωση της Κωνσταντινούπολης οδηγεί σε μια νέα περίοδο σχέσεων εκκλησίας και πολιτείας. Ο ρόλος που κατά καιρούς κλήθηκε να διαδραματίσει ο Οικουμενικός Θρόνος κατά τη διάρκεια της ιστορικής του πορείας είναι σαφής. Αγωνίσθηκε και συμπαραστάθηκε όπως επίσης και αποτέλεσε βασικό στήριγμα για τα Ορθόδοξα παιδιά της, ως Μητέρα Εκκλησία. Ήταν πάντα ρόλος ενωτικός και οικουμενικός και δρούσε ως εκπρόσωπος της Ορθοδοξίας.

Thesis
NonPeerReviewed

Θρησκεία

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2004


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.