Ραδιόφωνο και εκλογική συμπεριφορά: Ο ρόλος του τοπικού ραδιοφώνου στους ψηφοφόρους του νομού Καστοριάς

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2006 (EL)
Ραδιόφωνο και εκλογική συμπεριφορά: Ο ρόλος του τοπικού ραδιοφώνου στους ψηφοφόρους του νομού Καστοριάς

Πολυτίδου, Μαρία
Μάλκου, Αχιλλέας

Τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης είναι μέσα για τη μετάδοση και ανταλλαγή πληροφοριών, απόψεων, ιδεών, πολιτισμικών αγαθών και υπηρεσιών μεταξύ μεγάλων ομάδων ατόμων. Πρωτίστως, πληροφορούν εμάς τους πολίτες, γι’ αυτά που γίνονται γύρω μας αλλά και γι’ αυτά που συμβαίνουν στον υπόλοιπο κόσμο, με αμεσότητα και υψηλό επίπεδο αξιοπιστίας. Επίσης, παράλληλα με τη μετάδοση ειδήσεων και γεγονότων, μας παρέχουν γνώση ως προς τη σημασία και τη σπουδαιότητα των γεγονότων αυτών. Μια εξίσου σημαντική λειτουργία των Μέσων, είναι η δημιουργία ενός πλαισίου για δημόσια πολιτική συζήτηση, διευκολύνοντας το σχηματισμό της «κοινής γνώμης» και της ελεύθερης έκφρασης διαφωνίας και αντίθεσης προς κάθε κατεύθυνση . Τα Μέσα Ενημέρωσης, δίνουν δημοσιότητα στους κυβερνητικούς και πολιτικούς θεσμούς, στα πολιτικά δημόσια πρόσωπα και στην εν γένει δημόσια εικόνα τους. Αυτό αποτελεί και το κατ’ εξοχήν ρόλο της δημοσιογραφίας, η οποία συντελεί στην εδραίωση και παγίωση της δημοκρατική διαδικασίας. Επίσης, παράλληλα, τα Μέσα Ενημέρωσης, στις δημοκρατικές κοινωνίες, λειτουργούν ως κανάλια για την υπεράσπιση και μετάδοση των πολιτικών απόψεων. Τα κόμματα και οι διάφοροι υποψήφιοι, χρησιμοποιούν τα μέσα για να καταστήσουν γνωστά τα πολιτικά τους προγράμματα στο ευρύ κοινό. Ανάμεσα στα Μέσα Ενημέρωσης και στα κόμματα, αναπτύσσεται μία σχέση άτυπης αλληλεξάρτησης και αλληλεγγύης. Γι’ αυτό σε πολλές περιπτώσεις, κάποια μέσα ενημέρωσης επιδοκιμάζουν το ένα ή το άλλο, σε ευαίσθητες περιόδους όπως των εκλογών.

Thesis
NonPeerReviewed

Ραδιόφωνο

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2006


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.