Παραγωγή νωπού γάλακτος και προϊόντων του σε μια σύγχρονη γαλακτοβιομηχανία

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2010 (EL)
Παραγωγή νωπού γάλακτος και προϊόντων του σε μια σύγχρονη γαλακτοβιομηχανία

Στογιάννου, Φλώρα

Η κατεργασία του γάλακτος κατά την γαλακτοβιομηχανία ΦΑΓΕ. Γίνεται μια εισαγωγική αναφορά για την γαλακτοκομία (από πότε ξεκίνησε στην Ελλάδα και την συνέχεια της) και επίσης για την ίδρυση των εταιριών. Έπειτα παρουσιάζεται ο τρόπος κατεργασίας του γάλακτος τόσο από πλευράς ποιοτικού ελέγχου, όσο και κατά την παραγωγή του μέσα στο εργοστάσιο , όπου περιγράφονται αναλυτικά τα στάδια παραγωγής του. Αρχικά περιγράφεται ο έλεγχος της ποιότητας του γάλακτος με τις χημικές αναλύσεις και τις μικροβιολογικές αναλύσεις αλλά και με τον συστηματικό έλεγχο για την υγιεινή του εργοστασίου που πραγματοποιούνται στην ΦΑΓΕ. Και στην συνέχεια περιγράφεται η κατεργασία του γάλακτος με την προπαστερίωση, τις παστεριώσεις, τα προϊόντα που παράγονται στην ΦΑΓΕ στο Αμύνταιο, Ν.Φλώρινας και τέλος την συσκευασία και συντήρησή τους. Για το υλικό της εργασίας οι πηγές αντλήθηκαν από την ελληνική βιβλιογραφία, από πληροφορίες που μου δόθηκαν κατά τις επισκέψεις μου στο εργοστάσιο τις ΦΑΓΕ όπως και πληροφορίες από το internet τόσο των ελληνικών διευθύνσεων όσο και των ξένων.

Thesis
NonPeerReviewed

Γαλακτοκομία - Ελλάδα
Γαλακτοκομικά προϊόντα - Βιομηχανία και εμπόριο

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2010


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.