Ποιότητα και ασφάλεια σε επιχειρήσεις με εξοπλισμούς παιχνιδοτόπων

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2010 (EL)
Ποιότητα και ασφάλεια σε επιχειρήσεις με εξοπλισμούς παιχνιδοτόπων

Γιαννοπούλου, Σταματία

Οι περισσότεροι από εμάς θυμόμαστε την παιδική ηλικία μας που παίζαμε ανέμελα στις αλάνες ή στις παιδικές χαρές μαζί με τους φίλους μας. Με το πέρασμα των χρόνων, όπως άλλαξαν όλα, έτσι χάθηκαν και οι αλάνες με το χτίσιμο των πολυκατοικιών και των οικοδομών να παίρνουν την θέση τους σε αυτές. Ελάχιστες είναι και οι παιδικές χαρές που απέμειναν για να παίζουν τα παιδιά και όσες έμειναν, είναι δύσκολη η πρόσβαση σε αυτές. Στην εποχή που διανύουμε, πλέον και οι δυο γονείς δουλεύουν και στην προσπάθεια τους να περάσουν χρόνο με τα παιδιά τους και όχι σε κάποιο ανοιχτό χώρο, αλλά προστατευμένο από τους διάφορους κινδύνους που παρανομούν, αλλά και να είναι προσβάσιμος όλες τις ώρες, ανακάλυψαν τους παιδότοπους. Οι παιδότοποι είναι αρκετά μεγάλοι χώροι με φουσκωτά και διάφορα παιχνίδια, όπου μπορούν να παίξουν ελεύθερα, με την επίβλεψη, συνήθως κάποιου υπεύθυνου. Σε αυτούς τους χώρους μπορούν εκτός από το παιχνίδι, τα παιδιά αλλά και οι μεγάλοι, να απολαύσουν κάποιο snack ή να ποιούν τον καφέ τους. Επιπλέον οι γονείς μπορούν να οργανώσουν και τα παιδικά πάρτι, στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους. Οι περισσότεροι παιδότοποι συνεργάζονται με τοπικά catering όπου οι γονείς το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να επιλέξουν τι θέλουν να φάνε τα παιδιά. Λαμβάνοντας υπό όψη τους παραπάνω λόγους, επέλεξα να ασχοληθώ με το θέμα Ποιότητα και Ασφάλεια σε επιχειρήσεις με εξοπλισμό παιδότοπων, κάνοντας μια προσπάθεια να δω και να αναλύσω το πόσο ασφαλείς είναι οι χώροι αυτοί για τα μικρά παιδιά, αλλά και τι προβλέπουν οι κανονισμοί γι’ αυτούς. Η έρευνα μου έγινε κυρίως στο internet και η ιστοσελίδα στην οποία βρήκα πάρα πολλές πληροφορίες σχετικά με την έρευνα μου είναι η www.elot.gr. Ο ΕΛΟΤ είναι γνωστός ως Ελληνικός Οργανισμός Τυποποίησης, ο οποίος είναι νομικό πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Επιχορηγείτε από το κράτος και εποπτεύεται από τον Υπουργό Ανάπτυξης. Οι δραστηριότητες και λειτουργίες του έχουν να κάνουν με την δημιουργία των Ελληνικών Εθνικών Προτύπων, την αξιολόγηση και πιστοποίηση συστημάτων διαχείρισης προϊόντων και διεργασιών, εργαστηριακών δοκιμών σε υλικά και προϊόντα, την παροχή τεχνικής πληροφόρησης και την παροχή εκπαίδευσης σε συστήματα διαχείρισης. Όλα αυτά και ακόμη περισσότερα θα τα δούμε αναλυτικά στα κεφάλαια που ακολουθούν.

Thesis
NonPeerReviewed

Παιδότοποι - Μέτρα ασφάλειας

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2010


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.