Παραγωγή νωπού γάλακτος και προϊόντων του σε μια σύγχρονη γαλακτοβιομηχανία

RDF 

 
This item is provided by the institution :
TEI of West Macedonia
Repository :
@naktisis
see item page
in the web site of the repository *
share



Semantic enrichment/homogenization by EKT

2010 (EN)
Παραγωγή νωπού γάλακτος και προϊόντων του σε μια σύγχρονη γαλακτοβιομηχανία

Στογιάννου, Φλώρα

Η κατεργασία του γάλακτος κατά την γαλακτοβιομηχανία ΦΑΓΕ. Γίνεται μια εισαγωγική αναφορά για την γαλακτοκομία (από πότε ξεκίνησε στην Ελλάδα και την συνέχεια της) και επίσης για την ίδρυση των εταιριών. Έπειτα παρουσιάζεται ο τρόπος κατεργασίας του γάλακτος τόσο από πλευράς ποιοτικού ελέγχου, όσο και κατά την παραγωγή του μέσα στο εργοστάσιο , όπου περιγράφονται αναλυτικά τα στάδια παραγωγής του. Αρχικά περιγράφεται ο έλεγχος της ποιότητας του γάλακτος με τις χημικές αναλύσεις και τις μικροβιολογικές αναλύσεις αλλά και με τον συστηματικό έλεγχο για την υγιεινή του εργοστασίου που πραγματοποιούνται στην ΦΑΓΕ. Και στην συνέχεια περιγράφεται η κατεργασία του γάλακτος με την προπαστερίωση, τις παστεριώσεις, τα προϊόντα που παράγονται στην ΦΑΓΕ στο Αμύνταιο, Ν.Φλώρινας και τέλος την συσκευασία και συντήρησή τους. Για το υλικό της εργασίας οι πηγές αντλήθηκαν από την ελληνική βιβλιογραφία, από πληροφορίες που μου δόθηκαν κατά τις επισκέψεις μου στο εργοστάσιο τις ΦΑΓΕ όπως και πληροφορίες από το internet τόσο των ελληνικών διευθύνσεων όσο και των ξένων.

Thesis
NonPeerReviewed

Γαλακτοκομία - Ελλάδα
Γαλακτοκομικά προϊόντα - Βιομηχανία και εμπόριο

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2010


cc_by_nc_nd



*Institutions are responsible for keeping their URLs functional (digital file, item page in repository site)