Η εικόνα της Π.Γ.Δ.Μ. (Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας) στον ελληνικό τύπο

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2005 (EL)
Η εικόνα της Π.Γ.Δ.Μ. (Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας) στον ελληνικό τύπο

Δαρδαλή, Ζωή
Τζιουβάρα, Χρυσή

Η εργασία αυτή αναφέρεται στο πώς παρουσιάζει ο ελληνικός τύπος την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας( Π.Γ.Δ.Μ) στον ελληνικό λαό και ιδιαίτερα ποια ήταν η κοινή γνώμη της Ελλάδας για την γειτονική χώρα. Μέσα από τα δημοσιεύματα, αποκαλύπτονται και οι προσπάθειες που έγιναν για να λυθεί το Μακεδονικό Ζήτημα, εξομαλύνοντας τις μεταξύ τους σχέσεις, καθώς επίσης και τα διάφορα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Για να επιτευχθεί ο στόχος της έρευνας αυτής, όπως και οποιασδήποτε έρευνας, χρειάστηκε κάποια βάση, κάποιες πηγές στις οποίες βασίστηκε για να αναπτυχθεί και να ολοκληρωθεί. Το σώμα της λοιπόν, αποτελείται όπως προαναφέρθηκε, από δημοσιεύματα εφημερίδων. Έπρεπε να γίνει κάποια επιλογή τους και ασφαλώς τα δημοσιεύματα που εξετάστηκαν να αφορούν άμεσα την Π.Γ.Δ.Μ. Επίσης έπρεπε να καθοριστούν και οι χρονιές που θα αναφέρεται η εργασία, διότι ολόκληρη η δεκαετία του 1990, αποτέλεσε μια περίοδος που τα όσα διαδραματίστηκαν σχολιάστηκαν πολύ από τον Τύπο. Ως αποτέλεσμα της εργασίας αυτής είναι το δυσάρεστο γεγονός σύμφωνα με το οποίο, η ελληνική κοινή γνώμη για την χώρα αυτή έχει αρνητική άποψη και χωρίς μάλιστα να γνωρίζουν την επιχειρηματολογία και της θέσεις της. Εδώ λοιπόν η εργασία αυτή προσπαθεί να γνωστοποιήσει κάποια πράγματα για την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας και την δική της πλευρά. Να βάλει σε σκέψεις τον Έλληνα, να του δώσει την ευκαιρία να αναρωτηθεί, να μάθει κάτι παραπάνω για την ιστορία και το παρελθόν των δύο χωρών, έτσι ώστε η γνώμη που θα έχει να είναι τεκμηριωμένη.

Thesis
NonPeerReviewed

Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης - Ελλάδα

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2005


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.