Πιστοποίηση προδιαγραφών CE και ο ρόλος τους στο διεθνές εμπόριο

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2009 (EL)
Πιστοποίηση προδιαγραφών CE και ο ρόλος τους στο διεθνές εμπόριο

Τσαντάρης, Σωκράτη
Μπρουβαλής, Μερκούριος

Τα τελευταία 20 ή 30 χρόνια μερικές εταιρίες έχουν τροποποιήσει ταχέως την επαγγελματική τους εμφάνιση. Πολλά από τα σχέδια και τις μεθόδους που έχουν χρησιμοποιήσει, τώρα ονομάζονται ¨ολική ποιότητα¨ ή ¨διοίκηση ολικής ποιότητας¨. Πολλές άλλες έννοιες έχουν επίσης χρησιμοποιηθεί. Τέτοιες είναι:΅¨μεταμόρφωση επιχείρησης, αριστοποίηση εμφάνισης, αριστοποίηση επιχείρησης και έξι σίγμα¨. Οι επιτυχίες αυτών των εταιριών έχουν αλλάξει δραματικά, ύστερα από το πώς βλέπουν την ποιότητα και τη διοίκηση επιχείρησης σήμερα. Ξανασκέφτονται τον τρόπο οργάνωσής τους, πώς διευθύνουν τους εαυτούς τους κ.λ.π. Η πιστοποίηση CE η οποία μελετάται στην συγκεκριμένη εργασία αναφέρεται σ’ ένα ποιοτικό πρότυπο το οποίο επιτρέπει σ’ ένα αγαθό να μετακινηθεί μέσα στα όρια της Ε.Ε, πιστοποιώντας τα ποιοτικά του κριτήρια αλλά και ότι πληροί τα κριτήρια μετακίνησης του. Η ανάλυση του θέματος έγινε μέσα από τις ακόλουθες ενότητες: Κεφάλαιο Πρώτο: Στο πρώτο κεφάλαιο ασχολούμαστε με την ευρύτερη έννοια της ποιότητας και την γενικότερη σημασία της στην ανταγωνιστικότητα της σύγχρονης επιχείρησης Κεφάλαιο Δεύτερο: Εδώ αναλύουμε γενικά τη διαχείριση της ολικής ποιότητας, δίνοντας μια εικόνα του όρου, της χρήσης του αλλά και της σημασίας του για τις επιχειρήσεις. Κεφάλαιο Τρίτο και Τέταρτο: Τα συγκεκριμένα κεφάλαια αναφέρονται στην ανάπτυξη του CE, ως πρότυπα ποιότητας, ποιος ο ρόλος του, ο ορισμός του και πως χρησιμοποιείται, ποιες οι εφαρμογές του. Κεφάλαιο Πέμπτο: Εδώ αναπτύσσουμε τις διαδικασίες προγραμματισμού της ποιότητας ενώ κλίνουμε με το κεφάλαιο πέντε όπου και αναπτύσσεται η αξιολόγηση της ποιότητας όλα τα παραπάνω αναφέρονται και στη πιστοποίηση CE.

Thesis
NonPeerReviewed

Πρότυπα διαχείρισης ποιότητας

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2009


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.