Το επίπεδο των οικονομικών σχέσεων Κύπρου, Ρωσίας και η ανάπτυξη των διμερών τουριστικών σχέσεων

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2009 (EL)
Το επίπεδο των οικονομικών σχέσεων Κύπρου, Ρωσίας και η ανάπτυξη των διμερών τουριστικών σχέσεων

Καρπής, Χριστόδουλος

Στην εργασία που ακολουθεί θα εξετάσουμε τις διμερείς οικονομικές σχέσεις της Κύπρου με τη Ρώσικη ομοσπονδία καθώς και την ανάπτυξη των τουριστικών σχέσεων τους. Στο πρώτο κεφάλαιο θα γίνει με ανάλυση της Κυπριακής και Ρωσικής οικονομίας. Στο δεύτερο κεφάλαιο θα αναλύσουμε τις οικονομικές σχέσεις των δύο χωρών και τέλος στο τρίτο κεφάλαιο θα αναπτύξουμε το επίπεδο των τουριστικών τους σχέσεων. Οι σχέσεις των δύο χωρών είναι ιστορικές και πολιτικές εδώ και δεκαετίες, Μετά την ανακήρυξη της Κυπριακής Δημοκρατίας το 1960 έγινε σύναψη των διπλωματικών σχέσεων με την τότε ΕΣΣΔ, Η συνεργασία των δύο κρατών σήμερα γίνετε στον χρηματοπιστωτικό, πολιτικό και στρατιωτικό τομέα. Οι εμπορικές και οικονομικές σχέσεις της Κύπρου με την Ρωσία βρίσκονται σε αρκετά ικανοποιητικό επίπεδο καθώς ένας μεγάλος αριθμός Ρώσων επιχειρηματιών χρησιμοποιούν την Κύπρο για τις επιχειρηματικές και επενδυτικές τους δραστηριότητες. Η Κύπρος εισάγει από την Ρωσία κυρίων πετρέλαιο, σίδηρο, μέταλλα και ξυλεία ενώ εξάγει εσπεριδοειδή, φάρμακα και τρόφιμα. Τέλος στο τελευταίο κεφάλαιο θα αναπτύξουμε το επίπεδο της τουριστικής σχέσης μεταξύ των δύο χωρών . Ένας τομέας ο οποίος τα τελευταία χρόνια αναπτύσσεται ραγδαία καθώς το κυπριακό τουριστικό προϊόν προωθείτε στην Ρωσία κάθε χρόνο και περισσότερο. Στο κεφάλαιο θα γίνει ανάλυση της τουριστικής αγοράς , η κίνηση του τουρισμού από την Ρωσία προς την Κύπρο, τι προσδοκίες έχουν οι Ρώσοι τουρίστες από την Κύπρο, ποιες είναι οι ανταγωνιστικές αγορές της Κύπρου και ποια τα προβλήματα των Ρώσων τουριστών.

Thesis
NonPeerReviewed

Διεθνείς οικονομικές σχέσεις

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2009


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.