Η καταλληλότητα παρακολούθηση του προγράμματος ενός τηλεοπτικού σταθμού από ένα παιδί κάτω των 10 ετών

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2005 (EL)
Η καταλληλότητα παρακολούθηση του προγράμματος ενός τηλεοπτικού σταθμού από ένα παιδί κάτω των 10 ετών

Κούκλη, Παναγιώτα

Αντικείμενο της μελέτης μου είναι «η θέση του παιδιού» στους τηλεοπτικούς σταθμούς και συγκεκριμένα η καταλληλότητα των προγραμμάτων τους για παιδιά κάτω των 10 ετών. Συγκεκριμένα ερευνήθηκε το περιεχόμενο, τις αξίες και τα πρότυπα που προβάλλονται μέσα από τα τηλεοπτικά προγράμματα. Στη συνέχεια μοιράστηκαν τα ευρήματα αυτά σε ψυχολόγους/ παιδοψυχολόγους, έτσι ώστε να υπάρχουν εμπεριστατωμένες απόψεις πάνω στο θέμα. Το θεωρητικό μέρος είναι βασισμένο σε όλα όσα έχουν γραφτεί γενικά για την τηλεόραση, επιστημονικά βιβλία, άρθρα, μελέτες και ότι άλλο σχετικό με το θέμα τούτο. Από την έρευνα, βγήκε το συμπέρασμα ότι οι γονείς πρέπει απαραίτητα να ξανασκεφτούν το θέμα της τηλεόρασης και μάλιστα μ’ ένα καινούργιο τρόπο και να προβληματιστούν σοβαρά πάνω στο ρόλο που αυτή παίζει στη ζωή του παιδιού τους, αλλά και στη δική τους ζωή σαν οικογένεια. Μόνο ύστερα από έναν τέτοιο προβληματισμό θα μπορέσουν να δουν πόσο τεράστια είναι η ανάγκη να κάνουν κάτι.

Thesis
NonPeerReviewed

Τηλεόραση

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2005


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.