Ποσοτική και ποιοτική ανάλυση ιστοσελίδων των υποψηφίων βουλευτών στις εθνικές εκλογές 2004

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2005 (EL)
Ποσοτική και ποιοτική ανάλυση ιστοσελίδων των υποψηφίων βουλευτών στις εθνικές εκλογές 2004

Φλώρος, Κωνσταντίνος

Αυτή η μελέτη ερευνά τη χρήση του Διαδικτύου από τους υποψηφίους κατά τη διάρκεια της εκστρατείας τους στις ελληνικές εθνικές εκλογές του 2004. Η χρήση του Ιστού από τους υποψηφίους εξερευνάται σύμφωνα με διάφορα κριτήρια όπως: οι πολιτικοί δεσμοί, γεωγραφική περιοχή, γένος και πολιτική σταδιοδρομία των υποψηφίων. Επίσης, επιχειρείται μια ανάλυση περιεχομένου ιστοσελίδας των υποψηφίων. Η χρήση του Διαδικτύου στις πολιτικές εκστρατείες διαδόθηκε ευρύτερα στις κοινοβουλευτικές εκλογές του 2000 με 1 στα 6 μέλη του ελληνικού Κοινοβουλίου (17%) να εμφανίζονται on-line και 16 στα 35 κόμματα (45%) να διατηρούν Ιστοσελίδα στο Διαδίκτυο (Kotsikopoulou 2002: σελ. 200). Στις νομαρχιακές και τις δημοτικές εκλογές του 2002, 14% ή 1 στους 8 υποψηφίους νομαρχιακών διαμερισμάτων και 3,6% ή 1 στους 28 δημοτικούς υποψηφίους αντίστοιχα συμμετέχουν σε μια επικοινωνιακή εκστρατεία διατηρώντας Ιστοσελίδα στο Διαδίκτυο.

Thesis
NonPeerReviewed

Διαδίκτυο (Internet)
Πολιτική

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2005


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.