Κινητό ηλεκτρονικό εμπόριο: εφαρμογές EDI, XML

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2009 (EL)
Κινητό ηλεκτρονικό εμπόριο: εφαρμογές EDI, XML

Αποστολίδης, Ευστάθιος Κ.

Στόχος της εργασίας αυτής, είναι να παρουσιάσει τη σπουδαιότητα του Ηλεκτρονικού Εμπορίου, ως έννοια και μετέπειτα ως τρόπο υλοποίησης συναλλαγών και επιχειρηματικών πράξεων, μεταξύ φυσικών και νομικών προσώπων. Στις ενότητες που ακολουθούν, εξετάζονται ζητήματα όπως: το Άμεσο και Έμμεσο Ηλεκτρονικό Εμπόριο, οι δραστηριότητες εφαρμογής του, το περιβάλλον του, η ασφάλεια στο Ηλεκτρονικό Εμπόριο, οι τεχνολογίες εφαρμογής EDI και XML, ο τρόπος EDI, σε κλάδους εμπορίου σχηματικά καθώς και η σχέση του Ηλεκτρονικού Εμπορίου με το Κινητό Εμπόριο. Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις που δεν θα αξιοποιήσουν επιχειρηματικά τις Τεχνολογίες της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας (ΤΠΕ) Θα πάρουν ένα μεγάλο ρίσκο: είναι πολύ πιθανό να βρεθούν σε μειονεκτική θέση απέναντι σε άλλες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ή σε μεγάλες εταιρείες που έχουν επενδύσει ή επενδύουν στις τεχνολογίες του Ηλεκτρονικού Εμπορίου και των τηλεπικοινωνιών. Η πραγματικότητα για τις ευρωπαϊκές μικρομεσαίες επιχειρήσεις δείχνει ότι έχουν πλέον αντιληφθεί το παραπάνω ρίσκο, καθώς χρησιμοποιούν το Internet για τις καθημερινές τους δραστηριότητες. Αυτό προκύπτει από τα αποτελέσματα σχετικής έρευνας, σύμφωνα με την οποία όλο και περισσότερες ευρωπαϊκές επιχειρήσεις ανεξάρτητα από το μέγεθος τους, δραστηριοποιούνται χρησιμοποιώντας τις τεχνολογίες του Ηλεκτρονικού Εμπορίου, κυρίως για τις πωλήσεις προϊόντων και υπηρεσιών μέσω των εταιρικών ιστοσελίδων τους.

Thesis
NonPeerReviewed

Ηλεκτρονικό εμπόριο

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2009


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.